Požeški gradonačelnik sudjelovao na konferenciji “Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću”

Autor: DK

U hotelu Esplanade Zagreb u organizaciji Hanza medije jučer je održana konferencija „Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću“. Uz vodeće hrvatske i strane stručnjake u turizmu te sudionike iz gospodarskih i političkih institucija, konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić te direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak. Organizator konferencije je Hanza media – Jutarnji list, a partneri su im Ministarstva turizma i Hrvatska turistička zajednica.

– Konferenciju smo organizirali nedugo nakon što je Ministarstvo turizma u javnu raspravu poslalo paket turističkih zakona: Zakon o turističkoj pristojbi, Zakon o članarinama u turističkim zajednicama te Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, a kojima se prvi put nakon niza godina zadire u sustav turističkih zajednica, a koji Hrvatsku turističku zajednicu pretvaraju u nacionalnu marketinšku agenciju. – rekao je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

Konferenciji je prisustvovao i ministar turizma Gari Cappelli koji je kazao kako ovaj skup predstavlja priliku da se eventualno definiraju još neke izmjene koje bi prijedlozima zakona i sustavu u cjelini dale dodatnu kvalitetu.

– U prvih deset mjeseci ove godine ostvarili smo povijesni rezultat u turističkome prometu – ukupno 19 milijuna dolazaka i 104,3 milijuna noćenja, što je rast od 6, odnosno 4 posto – istaknuo je ministar Cappelli. Hrvatska mora stvoriti novi imidž te iskoračiti prema ovoj tematici s besprijekornom količinom odgovornosti, stručnosti i zrelosti. Odgovornost naše Vlade je da u ime svih državljana, institucija i poduzeća razvija strategiju upravljanja pozitivnom percepcijom Hrvatske. – naglasio je Cappelli.

Izrazio je uvjerenje da će prijedlog paketa novih zakona ići u smjeru bolje prepoznatljivosti nacionalnog, regionalnog i lokalnog identiteta te pritom naglasiti njihovu važnost i jedinstvenost, s obzirom da “predstavljaju dodatnu vrijednost naroda i države na globalnom tržištu”. Novim zakonom redefiniraju se zadaće i ciljevi turističkih zajednica, s ciljem poticanja sporazumnog udruživanja lokalnih i regionalnih turističkih zajednica te jedinica lokalne samouprave.

Tekst i foto: pozega.hr

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: