Požeški gradonačelnik sudjelovao na konferenciji “Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću”

Autor: D.K.

U hotelu Esplanade Zagreb u organizaciji Hanza medije jučer je održana konferencija „Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću“. Uz vodeće hrvatske i strane stručnjake u turizmu te sudionike iz gospodarskih i političkih institucija, konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić te direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak. Organizator konferencije je Hanza media – Jutarnji list, a partneri su im Ministarstva turizma i Hrvatska turistička zajednica.

– Konferenciju smo organizirali nedugo nakon što je Ministarstvo turizma u javnu raspravu poslalo paket turističkih zakona: Zakon o turističkoj pristojbi, Zakon o članarinama u turističkim zajednicama te Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, a kojima se prvi put nakon niza godina zadire u sustav turističkih zajednica, a koji Hrvatsku turističku zajednicu pretvaraju u nacionalnu marketinšku agenciju. – rekao je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

Konferenciji je prisustvovao i ministar turizma Gari Cappelli koji je kazao kako ovaj skup predstavlja priliku da se eventualno definiraju još neke izmjene koje bi prijedlozima zakona i sustavu u cjelini dale dodatnu kvalitetu.

– U prvih deset mjeseci ove godine ostvarili smo povijesni rezultat u turističkome prometu – ukupno 19 milijuna dolazaka i 104,3 milijuna noćenja, što je rast od 6, odnosno 4 posto – istaknuo je ministar Cappelli. Hrvatska mora stvoriti novi imidž te iskoračiti prema ovoj tematici s besprijekornom količinom odgovornosti, stručnosti i zrelosti. Odgovornost naše Vlade je da u ime svih državljana, institucija i poduzeća razvija strategiju upravljanja pozitivnom percepcijom Hrvatske. – naglasio je Cappelli.

Izrazio je uvjerenje da će prijedlog paketa novih zakona ići u smjeru bolje prepoznatljivosti nacionalnog, regionalnog i lokalnog identiteta te pritom naglasiti njihovu važnost i jedinstvenost, s obzirom da “predstavljaju dodatnu vrijednost naroda i države na globalnom tržištu”. Novim zakonom redefiniraju se zadaće i ciljevi turističkih zajednica, s ciljem poticanja sporazumnog udruživanja lokalnih i regionalnih turističkih zajednica te jedinica lokalne samouprave.

Tekst i foto: pozega.hr

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot