Požeški glazbenici još jednom pokazali veliko srce prema potrebitima

Autor: Požega.EU

DSC_4983POŽEGA – Ponajbolji učenici Glazbene škole Požega na instrumentima na kojima se školuju, te Puhački orkestar, Tamburaški orkestar i Mješoviti zbor škole održali su tradicionalni koncert za Županijsku ligu protiv raka Požega. Koncertna dvorana škole bila je ispunjena do posljednjeg mjesta pa se tražila i stolica više.

Koncert su otvorili puhači pod vodstvom dirigenta  Ivana Luladžića. Vrlo aktualni, skladbe u znaku nadolazećeg Božića ali i naslovne teme premijere sedmog nastavka naučno-fantastičnog filma Star wars koji se počeo prikazivati u Hrvatskoj.

Na flauti je svirala Barbara Kšenek, gitari Laura Bušić, braču Marko Durbek, klaviru Ružica Radoš, a zapjevao je izvanredni bariton Blaž Galojlić.

Na kraju Mješoviti zbor Glazbene škole pod dirigentskom palicom nastavnice Branke Horvat i pratnjom Tamburaškog sastava. Izvedba popjevke Hrvata iz Mađarske u aranžmanu Anđelka Klobučara Od angela Gabrijela nikoga nije ostavila ravnodušnima posebice solo učenica Gabrijele Mijatović i Dajane Burić. Potom nekoliko budnica i izvedbi narodnih popjevki. Požežani su svoje glabenike nagradili dugotrajnim aplauzom, pa je zbor u bisu izveo još nekoliko pjesama.

Sve u svemu, koncert je bio izvanredan glazbeni događaj, jednostavno rečeno praznik glazbe.

Volonteri Lige su također bili aktivni pa su prodajom suvenira prikupljali novac za humanitarne aktivnosti udruge na čemu je svim dobročiniteljima zahvalio dr. Kristijan Matković je predsjednik Županijske Lige za borbu protiv raka.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije