Požeški ekonomista Mitar Obradović na čelu Sanacijskog vijeća brodske bolnice

Autor: Požega.EU

Bez naslovaPOŽEGA/SLAVONSKI BROD – Kako se i očekivalo diplomirani ekonomista Mitar Obradović  iz Požege na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH imenovan je novim predsjednikom Sanacijskog vijeća  Opće županijske bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu. Tu funkciju on će obavljati volonterski. Dobrim poznavateljima prilika to nije iznenađenje jer se o ovom imenovanju špekuliralo i prije jedne od ranijih sjednica Vlade.

Požeškoj javnosti Obradović je poznat odranije ponajprije kada je bio pročelnik Porezne uprave Požega, zatim je radio u Komunalnoj tvrtki „Tekija“, te bio predsjednik NK „Slavonije“ u vrijeme kada je mnogo uloženo u saniranje i renoviranje stadiona i tribina, te osjetno poboljšano ustrojstvo kluba i sanirana teška financijska situacija. Unazad nekoliko godina Obradović je direktor Podružnice zagrebačke Financijske agencije FINA u Požegi. Imajući u vidu njegovo članstvo u SDP-u medijska i politička javnost Slavonskog Broda ovo imenovanje dovodi u vezu i sa skorim izborima. Inače, ima naznake da su tom gradu mnogi nezadovoljni kadrovskim rješenjima u Općoj županijskoj bolnici „Dr. Josiop Benčević“ (pogotovo članovi SDP-a) jer je novoimenovana sanacijska upraviteljica dr. Ljepša Rakas Vujčić iz Nove Gradiške i to navodno članica HDSSB-a tako da tamošnji mediji spominju koaliciju SDP-a i HDSSB-a pred skore parlamentarne izbore u Petoj izbornoj jedinici.

Mišljenja su u Brodu, koji je mnogo veći grad od dva spomenuta, ima dovoljno vlastitih stručnih, iskusnih i intelektualno jakih kadrova tako da ih ova rješenja „sa strane“ pomalo iznenađuju i obeshrabruju tim prije što su iz njihovog grada dva visokopozicionirana SDP-ovca aktualni ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i glavni tajnik stranke Igor Dragovan!

Više iz kategorije