Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požeški biseri u Puli i Ždralovima

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: spottalo.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požeški biseri u Puli i Ždralovima Požega.eu | Požeški biseri u Puli i Ždralovima

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: spottalo.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Obranili su nogometaši požeške Slavonije naslov prvaka, dodali mu i Županijski kup i tako ispisali jednu od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti, za epitet najuspješnije nedostajao je posljednji korak i plasman u Drugu NL. Na tom putu kobna je bila Pula, a baš u Puli će karijeru nastaviti jedan od junaka protekle sezone.


Uz iskusne prvotimce koji su ih vodili, u prošloj šampionskoj sezoni potpuno su stasala dva mlada igrača za kojima je proteklih tjedana trajala prava potjera, kako od raznih agenata tako i od brojnih klubova. Riječ je o Žarku Dominiku Jakovljeviću i Tvrtku Jankoviću koji su se u potpunosti etablirali, skupili ogromno iskustvo igrajući i za juniore i za seniore Plavih s Orljave, a kako su svoje minute koristili zaista na najbolji mogući način, ponude mnogih klubova nisu nikakvo iznenađenje. Nisu to bile lake odluke, prvoligaši i drugoligaši su “napadali” sa svih strana, na kraju je odluka pala na Istru odnosno Mladost.
Tvrtko Janković sezonu je završio sa devet golova u seniorskoj konkurenciji, za mladića od 17 godina to je fantastičan rezultat, kada tomu dodamo 14 u juniorskom prvenstvu jasno je da je riječ o rođenom golgeteru. Brzina, dribling i dobar udarac najjače su mu osobine, a dalje će ih “tesati” na najvećem hrvatskom poluotoku u školi prvoligaša Istre, vrlo vjerojatno uz skupljanje seniorskih minuta u Uljaniku dok ne stasa za prvu momčad, potencijal za to apsolutno ima!
Žarko Dominik Jakovljević odigrao je u Trećoj NL u protekloj sezoni ukupno 2030 minuta, zabio je tri pogotka iako je stoper, ukupno je u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji odigrao čak 57 utakmica. Svojim je igrama “natjerao” trenera da pretumba obranu, pošalje ponajboljeg stopera lige na beka da bi on mogao igrati, i apsolutno je opravdao povjerenje. Njegova nova destinacija su Ždralovi gdje će napraviti iskorak u 1. HNL juniora, a naravno da će vrlo brzo konkurirati i za prvu momčad Mladosti koja će se ponovno boriti za titulu prvaka i plasman u drugi razred hrvatskog nogometa. Da nije imao “nesreću” da igra u istoj momčadi s Matejom Martinovićem više bi se puta okitio titulom igrača utakmice, zasigurno bi završio vrlo visoko u našem izboru za Trofej HRnogomet. Ta konstatacija jednako vrijedi i za Tvrtka.


Obojica pred sobom imaju lijepu perspektivu, ali ih primarno čeka puno rada i odricanja. Nakon dugog niza godina neće ga prolaziti zajedno, nakon vidovačkog Dinama i Slavonije, putevi im se razilaze, no mogli bi se vrlo brzo naći u neobičnoj situaciji da se bore jedan protiv drugoga na terenu u 1. HNL. Slavonija odlaskom ovog dvojca, ali i još nekih mladih igrača ostaje oslabljena, ali sigurno i ponosna što su njihovi mladići prepoznati. A inkubator i dalje radi, već su spremni novi klinci poput Prološčića, Matoša, Fahra, Čakalića, Obućine…Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo