“Požeški Badnji ručak”na novouređenom Trgu sv. Terezije /FOTO GALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Grad Požega, u suradnji s Obrtničkom komorom Požeško – slavonske županije i Udruženjem obrtnika Grada Požege, povodom nadolazećih blagdana organizirao je akciju “Požeški Badnji ručak”. Na Trgu sv. Terezije građanima je besplatno podijeljeno tisuću procija perkelta od soma.

-Već treći put Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i Udruženje obrtnika Grada Požege organiziramo u suradnji s Gradom tradicionalni veliki božićni domjenak za sve građane. Danas smo, već po tradiciji, pripremili tisuću porcija kako bi svojim građanima i na taj način poželjeli sretne blagdane,” rekao je predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk koji je najavio da će se ova tradicija nastaviti i u narednom periodu.

-Zahvaljujem se našim obrtnicima koji su osigurali sve potrebno za ovaj današnji badnji obrok, zahvaljujem se na i Turističkoj zajednici na trudu i organizaciji Božićnog sajma. Ovo je prva godina da je sajam na ovom mjestu, ali  vjerujem kako će to postati tradicija okupljanja u raznim prigodama – rekao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović koji je zajedno s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem te dožupanom Ferdinandom Trohom pomogao dijeliti obroke. Uz ukusno jelo, posebna atrakcija u sklopu Božićnog sajma bila je i vožnja gradom blagdanskom kočijom čime je na prigodan način ovogodišnji sajam i zatvoren.

U veselom blagdanskom raspoloženju s građanima su se danas družili i članovi požeškog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice osnaženi predstavnicima mladeži.

Uz mirisnu medenu rakiju, pokoji slatki zalogaj, dobre želje i čestitke svima koji su im se pridružili, politiku su bar nakratko, kako nam rekoše, ostavili po strani. 

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: