Požeški antifašisti nakon godišnje skupštine proslavili Dan žena – članicama i gošćama crveni karanfili /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega sa više od 80 članova na godišnjoj skupštini u nazočnosti predstavnika srodnih udruga iz niz naših gradova, zamjenika požeško-slavonskog župana Miroslava Grozdanića, te čelnika SDP-a i Socijalističke radničke partije analizirali su rad u prošloj godini, te donijeli planove za ovu godinu.

-Kroz prošlu godinu dali smo blizu 1700 dobrovoljnih radnih sati na održavanju i čišćenju devastiranih spomenika, posjetili smo značajna mjesta iz Drugog svjetskog rata, obilježili Dan holokausta i druge značajne datume, te ostvarili dobru suradnju sa sličnim udrugama – istakao je u izvještaju o radu potpredsjednik Udruge Milan Radović. Tajnik Kazimir Semunović najavio je u programu rada izlete na povijesna mjesta, obilježavanje značajnih datuma, te obnovu grobišta i spomen objekata u Sloboštini.

Miroslav Grozdanić, zamjenik požeško-slavonskog župana

-Imam osjećaj da uz malo novca sve bolje radite, a nadam se da će potpore biti veće – naglasio je u pozdravnoj riječ zamjenik župana Miroslav Grozdanić. Dodao je da je Dan antifašističke borbe državni praznik, ali ga oni koji trebaju ne obilježavaju.

Mitar Obradović, predsjednik požeško-slavonskog SDP_a

-Antifašizam i socijaldemokracija su komplementarni pa se nadam dobroj suradnji – kazao je pozdravljajući skup Mitar Obradović, predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije.

Predsjednica Sekcije žena ove udruge Radojka Kovačević osvrnula se na značenje Dana žena kroz povijest istakavši posebno njihov doprinos u domovinskom ratu, te narodnooslobodilačkoj borbi.

Sudionicama skupštine podijeljeni su uz čestitke za Dan žena karanfili, a prigodne stihovi čitali su K. Semunović i Zdravko Dragaš.

Nakon skupa nastupila je zabavna skupina „Osmijeh“ pod vodstvom Voje Milojevića.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije