Požeške gimnastičarke i gimnastičari nastupom na Državnom natjecanju u Nedelišću zatvorili sezonu

NEDELIŠĆE / POŽEGA – Proteklog vikenda je održano Državno natjecanje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću gdje su gimnastičari požeškog “Sokola” imali 11 svojih predstavnika i predstavnica u B i C programu. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 450 dječaka i djevojčica iz 27 klubova Hrvatske.

Juniorac B programa Jan Letić u pojedinačnom plasmanu osvojio je 3. mjesto i popeo se na postolje dok je mlađi kadeti C program Leon Pejša osvojio je 19. mjesto,  Adrian Štadelhofer bio je 31. Kadeti C programa Nikola Macaljuk i Matko Badrov bili su na 30. odnosno 31. mjestu u jakoj konkurenciji.

Juniorka B programa Tonka Pavelić osvojila je 4. mjsto, a Lorena Kukić 16. Mlađa juniorka B programa Madlen Majetić zauzela je 9. mjesto, a Antonia Nigović 21. Nije bilo lako niti kadetkinji B program Lana Majetić koja je u veoma jakoj konkurenciji osvojila 18. mjesto dok je mlađa juniorka C programa Tea Čavec osvojila je 20. mjesto.

Održanim natjecanjem zatvorena je ovogodišnja i već se priprema za slijedeću kako bi se polučili još bolji rezultati. 

Iz GD Sokol ističu kako su postignuti rezultati u Nedelišću odlični u odnosu na uvjete u kojima se trenira te da je sportska gimnastika bazični, individualni sport za koji treba puno odricanja, rada i truda što je još jedan razlog za zadovoljstvo postignutim uspjesima.

Većom podrškom lokalne zajednice i drugih institucija mogli bi se očekivati još bolji rezultati ali i veči broj sportašica i sportaša koji bi se odlučili za gimnastiku.

 

0 Comment