Požeške delicije Muzeja u loncu uz slogan “Kušajte ljubav na stolu”

Autor: D.K.

(Foto: Gradski muzej Požega)

POŽEGA – Kako doznajemo od Silvije Podoljak direktorice Turističke zajednice Grada Požege projekt “Muzej u loncu” 5.travnja je predstavljena cijela Požeština kao sjajna eno-gastro turistička destinacija u Areni Zagreb na 2. Festivalu hrane i vina.

Projekt Muzej u loncu posljednjeg je dana na 2. Festivalu hrane i vina, prenio iznimnu priču o kulturi, običajima i tradiciji našeg kraja. Već nadaleko poznata priča povijesti i običaja Požege i Požeštine na tanjuru, osvojio je brojne festivalske posjetitelje u Areni, među kojima su se pojavili poznati zagrebački Požežani, Gavellina glumica Antonija Stanišić Šperanda, publici poznata kao Bela iz serije Zauvijek susjedi i klavijaturist Prljavog Kazališta, Jurica Leikauff.

Na jedan specifičan način ravnateljica Muzeja, Maja Žešpević Matić uz mnoge je zanimljivosti svoga bloga Muzeja u loncu i predivne priče našega kraja, zainteresirala publiku u Areni koji su s nestrpljenjem čekali da jela kuhana u ovom cooking show-u budu spremljena. Uz mnoge poznate chefove koji su došli na festival, svoje umijeće pokazala je i požeška šefica kuhinje Grgin Dol Marijana Pranjić, koja je spremala cicvaru, kipfelkoch i majsko vino. U istom dijelu programa Direktorica Turističke Zajednice Požeško Slavonske županije Maja Jakobović predstavila je projekt Slavonska Korpa koji je zaživio i koji se može vidjeti na stranicama www.slavonski-puti.hr i odabrati između nekoliko paketa originalnih, ekoloških i autohtonih proizvoda našeg kraja. Osim predstavljanja „Slavonske korpe“ ovo je bila prilika gdje su se posjetitelji mogli informirati i o mnogim zanimljivim turističkim programima Požeštine koje je predstavila direktorica Turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak koja je istaknula kulturne, biciklističke, pješačke i vjerske rute te posebno ladanjske koje upravo ističu naš kraj kao mjesto u kojem se putnici opuštaju, odmaraju i uživaju u kulturi, tradiciji i gastronomiji. U nastavku je predstavila i turistički projekt Aurea fest Požega, pod geslom Festival festivala te pozvala sve nazočne da nas posjete početkom rujna gdje će uz naših 10 festivala gosti također moći uživati u poznatim slavonskim specijalitetima te kušati specijalitete Muzeja u loncu.

Posjetitelji su imali prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro i turističkih znanja naših vrijednih prezenterica i na kraju kušati sva spravljena jela i degustirati Majsko vino. Kako posjetitelji ne bi otišli s cijelog cooking show-a praznih ruku pobrinula se tvrtka Grbić d.o.o. koja je svakog posjetitelja darovala sa bočicom Bučinog ulja.

Požeško slavonska županija podržala je projekt Festivala vina i hrane svojim štandom u izlagačkom i prodajnom dijelu programa u kojem su svoje proizvode predstavili brojni gospodarstvenici, vinari i predstavnici OPG-ova.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot