Požeške delicije Muzeja u loncu uz slogan “Kušajte ljubav na stolu”

Autor: DK

(Foto: Gradski muzej Požega)

POŽEGA – Kako doznajemo od Silvije Podoljak direktorice Turističke zajednice Grada Požege projekt “Muzej u loncu” 5.travnja je predstavljena cijela Požeština kao sjajna eno-gastro turistička destinacija u Areni Zagreb na 2. Festivalu hrane i vina.

Projekt Muzej u loncu posljednjeg je dana na 2. Festivalu hrane i vina, prenio iznimnu priču o kulturi, običajima i tradiciji našeg kraja. Već nadaleko poznata priča povijesti i običaja Požege i Požeštine na tanjuru, osvojio je brojne festivalske posjetitelje u Areni, među kojima su se pojavili poznati zagrebački Požežani, Gavellina glumica Antonija Stanišić Šperanda, publici poznata kao Bela iz serije Zauvijek susjedi i klavijaturist Prljavog Kazališta, Jurica Leikauff.

Na jedan specifičan način ravnateljica Muzeja, Maja Žešpević Matić uz mnoge je zanimljivosti svoga bloga Muzeja u loncu i predivne priče našega kraja, zainteresirala publiku u Areni koji su s nestrpljenjem čekali da jela kuhana u ovom cooking show-u budu spremljena. Uz mnoge poznate chefove koji su došli na festival, svoje umijeće pokazala je i požeška šefica kuhinje Grgin Dol Marijana Pranjić, koja je spremala cicvaru, kipfelkoch i majsko vino. U istom dijelu programa Direktorica Turističke Zajednice Požeško Slavonske županije Maja Jakobović predstavila je projekt Slavonska Korpa koji je zaživio i koji se može vidjeti na stranicama www.slavonski-puti.hr i odabrati između nekoliko paketa originalnih, ekoloških i autohtonih proizvoda našeg kraja. Osim predstavljanja „Slavonske korpe“ ovo je bila prilika gdje su se posjetitelji mogli informirati i o mnogim zanimljivim turističkim programima Požeštine koje je predstavila direktorica Turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak koja je istaknula kulturne, biciklističke, pješačke i vjerske rute te posebno ladanjske koje upravo ističu naš kraj kao mjesto u kojem se putnici opuštaju, odmaraju i uživaju u kulturi, tradiciji i gastronomiji. U nastavku je predstavila i turistički projekt Aurea fest Požega, pod geslom Festival festivala te pozvala sve nazočne da nas posjete početkom rujna gdje će uz naših 10 festivala gosti također moći uživati u poznatim slavonskim specijalitetima te kušati specijalitete Muzeja u loncu.

Posjetitelji su imali prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro i turističkih znanja naših vrijednih prezenterica i na kraju kušati sva spravljena jela i degustirati Majsko vino. Kako posjetitelji ne bi otišli s cijelog cooking show-a praznih ruku pobrinula se tvrtka Grbić d.o.o. koja je svakog posjetitelja darovala sa bočicom Bučinog ulja.

Požeško slavonska županija podržala je projekt Festivala vina i hrane svojim štandom u izlagačkom i prodajnom dijelu programa u kojem su svoje proizvode predstavili brojni gospodarstvenici, vinari i predstavnici OPG-ova.

Komentiraj: