Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
POMOĆ POTREBITIMA

Požeška Udruga osoba sa invaliditetom provodi projekt „I treća dob u domu mom“ kroz koji 30 žena pomaže starim osobama

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Početnom konferencijom počelo je provođenje projekta „I treća dob u domu mom“, koji financira Europski socijalni fond plus, u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a provodi ga Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije.


-Imamo 30 novozaposlenih djelatnica koje će tijekom 321 mjeseca raditi na području gradova Požega, Kutjevo i Pleternica, te općina Kaptol, Jakšić, Velika i Brestovac s ciljem da daju pomoć osobama starije životne dobi s ciljem da oni budu u svome domu – kazala je predstavljajući projekt Jelosavka Jakovljević, predsjednica Udruge. Vrijednost projekta je 1,44 milijuna eura što je najveći iznos do sada od čega je 15 posto iz državnog proračuna.
Ovo je treći projekt iz programa „Zaželi“, a 180 krajnjih korisnika će imati olakšane dane u poznim godinama života. Ova Udruga sada ima ukupno više 60 djelatnika.


-Ova udruga je poznata po projektima i primjer je svima kako treba funkcionirati, a ovima pomažete najpotrebitijima tako da je projekt na ponos svima – istakao je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha. Nazočila je Jasminka Antunović, pročelnica požeške služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te predstavnice drugih udruga invalida požeškog kraja.


-Čestitam udruzi na još jednom projektu za koji ste uložili mnogo truda, a njima će krajnji korisnici dobiti svoje potrebe, te žene radna mjesta – kazala je Jelena Vidović, pročelnica u Gradu Požegi.


Projektom će se povećati socijalna uključenost, te umanjiti opasnost od institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi. Korisnicima će se omogućiti organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo