Požeška Udruga hrvatske policije obilježila prvu akciju policajaca koje su napali pobunjenici u Kamenskoj /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Udruga hrvatske policije grada Požege i Požeško – slavonske županije tradicionalno je svečano obilježila obljetnicu prvog oružanog sukoba policije u Požeštini s agresorom. Bilo je to 28. lipnja 1991. u Kamenskoj gdje su pobunjeni Srbi napali policijsku patrolu u kojoj su bili  Zvonko Rajzer, Ivica Maras i Ilija Ećimović, a na sreću ostali su neozlijeđeni dok je na drugoj strani bilo žrtava.

Svečanost je počela kod spomenika poginulim braniteljima u Kamenskoj gdje su izaslanstva ove Udruge, te Koordinacije braniteljskih udruga, zatim grada Požege, općine Brestovac,  Požeško-slavonske županije, vojske i policije položila vijence i zapalila svijeće braniteljima u čast. Tu je vlč. Mijo Lasović, župnik župe Sv. Ane u Skenderovcima predvodio molitvu.

Policajci, branitelji i gosti zatim su se okupili u Lovačkom domu LD „Psunj“ u Orljavcu gdje  ih je pozdravio Zoran Renka, predsjednik požeške Udruge hrvatske policije. Pozdravne riječi još su uputili Tomo Vrhovac, predsjednik županijske Koordinacija braniteljskih udruga, zatim  Marijan Smernić, predsjednik Udruge policije iz domovinskog rata RH, te Darko Puljašić,  gradonačelnik Požege.

-Hvala ljudima koji su u najtežim trenucima branili domovinu jer su imali srce i hrabrost, ostanite jedinstveni i nadalje u vašem radu – istakao je Puljašić.

Udruga je potom održala godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Zoran Renka podnio izvješće o brojnim aktivnostima za prošlu godinu koje obuhvaćaju obilježavanje značajnih obljetnica i povijesnih događaja iz  domovinskog rata u Vukovaru, Bazi na Papuku, Voćinu, Dalju, Dubrovniku, Daruvaru, Bučju, Glini i drugim mjestim. Organizirali su nadalje druženje članova, surađuju sa drugim udrugama, sudjelovali na sportskim  susretima itd.

Tijekom druženja sudionika i gostiju nastupio je glazbeni duet Fortuna iz Kutjeva(Goran Jugović – Marko Kraljević) izvodeći odabranu glazbu za ovu prigodu.

Foto: D. Krstanović [FAG id=276605]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek