Požeška Udruga 63. bojne odlazi u Vukovar, daje podršku Josipu Širiću, te priprema spomen-ploče u selima poginulih branitelja

POŽEGA – Udruga 63.samostalne gardijske bojne iz Požege tijekom svog okupljanja i druženja jednoglasno je zaključila da podržavaju najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina, te će njihovi članovi organizirano poći autobusom na taj skup 13. ovog mjeseca. Pozvali su i članovi drugih braniteljskih udruga ovog kraja da im se pridruže, a tajniku Udruge Ivice Pavoševiću mogu se javiti zbog prijevoza na mobitel 091- 940-7946.

-Udruga čvrsto stoji iza člana Josipa Širića Šikija i demantira neosnovane medijske napade na njegovu osobu, a pozivamo nadležne institucije da sankcioniraju sve pojedince koji na taj način narušavaju dignitet domovinskog rata i neosnovano iznose takve dezinformacije – kaže predsjednik Udruge Dragan Valenta.

Ova Udruga djeluje više od četiri godine, a od travnja ove godine sa novim čelništvom u kojemu je uz Valentu i Pavoševića dopredsjednik Miro Rašić. Kroz ovo razdoblje dostojno su u Vidovcima obilježili osnivanje 63. bojne, te se uključili u obilježavanje akcije Kamenska, te obljetnica stradanja branitelja.

-Gostovanjem Marija Kalana i Ante Pavličevića promovirali smo naš rad u emisiji „Veterani mira“ Hrvatske televizije, a surađujemo sa niz udruga koje njeguju tradicije domovinskog rata, te županijom i jedinicama lokalne samouprave – kaže dopredsjednik Rašić dodajući da njihov član Mario Kalan intenzivno istražuje zbivanja vezana uz ovaj rat radi prenošenja mladim naraštajima.

Najavili su postavljanje spomen ploča poginulim braniteljima na školama u njihovim selima, a jedinicama lokalne samouprave uputit će zahtjev da se ulice u naseljima imenuju poginulim branitelja iz tih sredina.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment