„Požeška sjećanja“ dr. Josipa Fajdića kritički i ironičan pogled na kulturnu stvarnost grada

Autor: DK

NA PROMOCIJI OVE KNJIGE NASTUPIO PJEVAČKI ZBOR “VILE VELEBITA” I NENAD VLAŠIĆ NA GITARI

POŽEGA – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege i požeški ogranak Matice hrvatske organizirali su u velikoj županijskoj vijećnici svečano predstavljanje knjige “Požeška sjećanja-osvrti, pogledi, kritike i eseji” prof.dr.sc. Josipa Fajdića. Uz brojne kulturne i javne djelatnike Požege i okoline nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, a među brojnim gostima bio je i poznati pjevač slavonskih pjesama Stjepan Jeršek Štef.

Ovo vrijedno i zanimljivo izdanje predstavili su njen urednik dr. sc. Ivica Čulo, zatim recenzenti prof. Lidija Ivančević Španiček i prof. Mihaela Markovac, te sam autor prof. Dr. sc. Josip Fajdić.

Knjiga donosi na osebujan način opisanu požešku kulturnu stvarnost danas pri čemu autor na sebi svojstven način gleda pomalo i kritički, a dijelom i  ironično  gleda na neka kulturna događanja u gradu Požegi gdje je proveo posljednjih četrdeset godina života i djelovanja.

Poseban naglasak u osvrtima dat je na rad Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ na kreiranju mnogih značajnih kulturnih događaja koji bi bez ove knjige ostali zaboravljeni.

Tijekom promocije nekoliko slavonskih pjesama vezanih uz grad Požegu izveli su članovi Mješovitog pjevačkog zbora požeške „Vile Velebita“ kojim je dirigirala njihova voditeljica Monika Sakač Botički, a nastupio je i požeški šansonjer Nenad Vlašić sa nekoliko vlastitih skladbi.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: