Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požeška profesorica Snježana Vuković Klezinger u zagrebačkoj Gimnaziji ima dva učenika u vrhu Državnog natjecanja

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tehnička škola Ruđera Boškovića u Vinkovcima bila je domaćin 24. Državnog natjecanja učenika srednjih škola naše zemlje iz povijesti.

U šest kategorija natjecalo se oko 130 učenika, koje su za natjecanje pripremili njihovih sto mentora, a provjera znanja je vođena pod budnim okom 25 članova Državnog povjerenstva. Središnji dio natjecanja bilo je pisanje testa i izlaganje samostalnih istraživačkih radova.

Snježana Vuković rođena Klezinger potječe iz poznate požeške ugostiteljske obitelji, a nakon završetka srednje škole otišla je iz rodnog grada na studij u Zagreb, te diplomiravši se zaposlila u Drugoj općoj gimnaziji u zagrebačkoj Križanićevoj ulici. Udala se također za Požežanina Darka Vukovića, koji je nažalost prije nekoliko godina preminuo nakon duge i teške bolesti.

Snježana je mentorica dvojici srednjoškolaca koji su osvojili vrhunske rezultate na ovom natjecanju. Njen učenik Blaž Bertol (4. razred) je državni prvak u svojoj kategoriji, dok je među učenicima trećih razreda Niko Mađerić osvojio treće mjesto. To su rezultati vrijedni divljenja. Stoga čestitke učenicima i naravno mentorici rođenoj Požežanki.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo