Požeška profesorica Snježana Vuković Klezinger u zagrebačkoj Gimnaziji ima dva učenika u vrhu Državnog natjecanja

Autor: Jelenko Topić

Tehnička škola Ruđera Boškovića u Vinkovcima bila je domaćin 24. Državnog natjecanja učenika srednjih škola naše zemlje iz povijesti.

U šest kategorija natjecalo se oko 130 učenika, koje su za natjecanje pripremili njihovih sto mentora, a provjera znanja je vođena pod budnim okom 25 članova Državnog povjerenstva. Središnji dio natjecanja bilo je pisanje testa i izlaganje samostalnih istraživačkih radova.

Snježana Vuković rođena Klezinger potječe iz poznate požeške ugostiteljske obitelji, a nakon završetka srednje škole otišla je iz rodnog grada na studij u Zagreb, te diplomiravši se zaposlila u Drugoj općoj gimnaziji u zagrebačkoj Križanićevoj ulici. Udala se također za Požežanina Darka Vukovića, koji je nažalost prije nekoliko godina preminuo nakon duge i teške bolesti.

Snježana je mentorica dvojici srednjoškolaca koji su osvojili vrhunske rezultate na ovom natjecanju. Njen učenik Blaž Bertol (4. razred) je državni prvak u svojoj kategoriji, dok je među učenicima trećih razreda Niko Mađerić osvojio treće mjesto. To su rezultati vrijedni divljenja. Stoga čestitke učenicima i naravno mentorici rođenoj Požežanki.

Više iz kategorije