Požeška Matica umirovljenika pomaže svojim članovima kod nabave ogrjeva, te organizira niz druženja /FOTOGALERIJA/

NA SKUPŠTINI JE NASTUPILA MJEŠOVITA PJEVAČKA SKUPINA UMROVLJENIKA POŽEGE

POŽEGA – Redovna godišnja skupština Matice umirovljenika grada Požege dobila je izvješće o radu, a nazočili su joj zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika grada Požege Svetislav Marić, te čelnici umirovljeničkih udruga gradova i općina ovog kraja.

-Udruga okuplja 270 članova, a imajući u vidu da na području grada ima oko sedam tisuća umirovljenika trebamo uključiti u članstvo što veći broj tih ljudi – kazala je u izvješću o radu Mirjana Novaković i dodala da je Matica umirovljenika organizirala nabavu ogrjeva članova pod povoljnim uvjetima, te su sudjelovali na sportskim i pjevačkim susretima, kao i zabavnim priredbama, a organiziraju još izlete i druženja. Članovi ove udruge, kojoj je predsjednik Željko Peroutka i zamjenik Milan Vrbanić, imaju svakog utorka i četvrtka druženje u prostorijama Matice umirovljenika koja pomaže najugroženije članove.

-Vaša udruga prisutna je u ukupnom društvenom životu grada unatoč poodmaklim godinama, a grad će i nadalje pratiti vaš rad i davati potporu – kazao je pozdravljajući skupštinu zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha. Rad skupa još su pozdravili Nediljko Nenadić, dopredsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije i Svetislav Marić, predsjednik HSU.

Tijekom skupa nekoliko pjesama izvela je njihova mješovita pjevačka skupina, a  svoje pjesme pročitala je pjesnikinja Danica Rončević iz Velike.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment