Požeška kultura, gastronomija i turizam predstavljeni u Njemačkoj: Naš adut je Aurea fest, a očekujemo i cikloturiste kojima se ovaj kraj itekako svidio

Autor: DK

U Konferencijskom centru Hanns-Seidel-Stiftung (Njemačka), jučer je, 9.srpnja 2019. godine održana prezentacija destinacije Požega povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, na poziv generalnog konzula RH u Bavarskoj Vladimira Duvnjaka. Tom prigodom je grad Požega predstavio kulturu, gastronomiju i aktivni turizam jedinstven u našoj regiji.

Uz pozdravni govor gradonačelnika Darko Puljašić i nastup KUD Požeška dolina Požega, predstavljena je i manifestacija Aurea Fest, koji ove godine slavi 50. obljetnicu.

Svoju ponudu prezentirao je, uz onu bogatu gastro, Zlatni Lug, Grbić Požega, Luks Bike Adventure te vinska perjanica našeg kraja KUTJEVAČKI PODRUM uz stražu Gradska straža Požega. Visoko pozicionirani gosti konzula iz cijele Bavarske, turistički djelatnici i novinari upoznali su Požegu i dio Slavonije, kako je oni nazivaju najljepšu hrvatsku tajnu.

Inače, to je druga godina predstavljanja u Münchenu, gdje je Požega i Požeština prepoznatljiva zahvaljujući gospodinu Selimiru Ognjenoviću i ID Riva tours koji iz godine u godinu povećava broj njemačkih gostiju u našem kraju.

Gosti koji dolaze zadržavaju se i do 14 dana, a ove jeseni možemo očekivati novu grupu njemačkih cikloturista koji dolaze drugu godinu za redom na sedam dana u Slavoniju, Baranju i Srijem, a od svih ruta naša im se brda i doline najviše sviđaju.

S.P.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: