“Požeška kuća” u funkciji centra za posjetitelje

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Imidž grada doživljaja i finih okusa kroz sva 4 godišnja doba i svih 5 osjetila Požega kao grad gradi na svojstven i neki novi i drugačiji način, na turističkoj ponudi i tradicijskim vrijednostima u koje prvenstveno ulazi povijest, vino, čokolada, gastronomija i glazba.

Kako bi turistička ponude bila što kvalitetnija potrebno je stvoriti i onaj glavni preduvjet a to je otvorenje Centra za posjetitelje odnosno Požešku kuću za što je dobivena puna potpora Ministarstva turizma koje je prepoznalo ovaj projekt grad Požege i Turističke zajednice.

-S projektom Požeška kuća u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna bez PDV-a kandidirali smo se Ministarstvu turizma. U prvoj fazi zamislili smo da se riješi objekt u susjedstvu gradske kuće, gdje je sada podrum Udruge vinara Stjepan Koydl. Taj objekt bi bio centar za posjetitelje u kojem bi se predstavio grad sa svojim najvažnijim obilježjima. – rekao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Prema objavljenoj listi Ministarstva turizma, za prvu etapu, fasadu, zamjenu stolarije i krovišta Grad je dobio sufinanciranje od 500.000 kuna, a sam Grad osigurava 165.000 kuna. Druga faza će biti uređenje prizemlja i podruma, a treća uređenje enterijera, odnosno kompletnog objekta.

Očekivani rezultati projekta su ojačati turistički kapacitet grada, stvoriti jedinstven identitet, intenziviranje turističkih aktivnosti, osnažiti brand grada i smjer kojim grad ide, povećati podršku poljoprivrednim i turističkim subjektima na području cijele Požeštine i povećati broj posjeta i noćenja – istaknula je direktorica TZ grada Požege Silvija Podoljak.

Tako bi već iduće godine i domaći i inozemni gosti mogli uživati u Požeškoj kući i svemu što ona i grad Požega nude.

Više iz kategorije