Požeška košarkašica Ana Vojtulek nakon uspješnih nastupa za zagrebački i dubrovački klub odlazi u Švicarsku

Autor: Jelenko Topić

Jedna od najboljih košarkašica u povijesti Požege Ana Vojtulek , koja je počela karijeru i uspješno branila boje svoga prvog kluba Požega Plaman, ovih dana odlazi u švicarski prvoligaša Helios Vs Basket.

Nakon požeške ekipe nastupala je u zagrebačkom prvoligašu, te u dubrovačkoj Ragussi gdje je postizala mnogo koševa prosječno 16.5 koševa, a portal eurobasket.com proglasio je Anu za najbolju igračicu i najboljeg centra Prve hrvatske ženske košarkaške lige i to po ocjenama trenera i igračica.

Prošla je sve selekcije mladih državnih reprezentacija. Nema sumnje da velike zasluge za ovakav sportski uspon mlade Požežanke ima njen dugogodišnji trener i selektor državne reprezentacije Vladimir Englman koji je njen rad pratio od rane mladosti.

Došao je trenutak da napravim iskorak u svojoj karijeri. Zahvaljujem se treneru Englmanu koji me je uspio nagovoriti da iz rukometa dođem na košarkaški trening i zavolim košarku. Zahvaljujem se svojoj obitelji, a posebno roditeljima koji su vjerovali u mene, i kad je bilo najteže bodrili da danas budem ono što jesam. Izabrala sam Helios VS Vétroz jer imaju mladu i perspektivnu ekipu i vjerujem da tamo mogu ostvariti dodatni iskorak u karijeri izjavila je Ana.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek