Požeška Kaznionica proširenjem i velikim ulaganjem ovih dana dobiva i Zatvoreni odjel

Autor: D.K.

Ovih dana u Kaznionici u Požegi ustrojava se Zatvoreni odjel za muške zatvorenike jer je do sada bio ustrojen samo poluotvoreni odjel za muškarce. S obzirom na potrebe zatvorskog sustava za dodatnim kapacitetima zatvorenog tipa za muške zatvorenike uređen je dio tog kaznenog tijela.

-Opremljene su nove prostorije Zatvorenog odjela za zatvorenike u zgradi Poluotvorenog odjela čime je smanjen broj mjesta u poluotvorenom odjelu. Zatvoreni odjel će služiti za smještaj zatvorenika s kapacitetom 50 muških osoba – stoji u odgovoru Ministarstva pravosuđa na naš upit u kojemu se nadalje ističe kako se ukupni kapacitet zatvorskog sustava naše zemlje povećava za 10 mjesta odnosno sa 3909 na 3919 mjesta.

Novi kapaciteti zatvorskog sustava prema stupnju sigurnosti i ograničavanju kretanja zatvorenika u zatvorenim uvjetima iznose 2956 mjesta, u poluotvorenim uvjetima 681 mjesta te u otvorenim uvjetima 282 mjesta.

-Radovi na Zatvorenom odjelu su završeni i napravljena je njihova primopredaja.  Ukupna vrijednost izvršenih radova je oko 500 tisuća kuna + PDV. Također je postavljen sustav video nadzora i ugrađena je unutarnja LED rasvjeta, zatim izvršena je sanacija vanjskog zida kruga Kaznionice u Požegi u dužini od oko 45 metara, te je zamijenjena vanjska rasvjeta na koju su građene LED svjetiljke i reflektori. Uz te radova instalirana je dodatna telefonska govornica za zatvorenike i zamijenjeno je krovište na zgradi otvorenog odjela – stoji na kraju odgovora na upit portala pozega.eu.

Otvorenjem Zatvorenog odjela u požeškoj Kaznionici zaokružuje se cjelokupna zatvorska cjelina tako da će jedino u Požegi uz Probacijsku red koji pokriva biti tri županije te svi odjeli za izdržavanje kaznenih sankcija od poluotvorenog, maloljetničkog, ženskog, Istražnog zatvora i Odgojnog zavoda.

Neslužbeno doznajemo da su izvršena i znatna ulaganja u gospodarski sektor unutar Kaznionice, te da se i na druge načine poboljšavaju uvjeti boravka i rada, kako zatvorenika tako i zaposlenika te ustanove.

Htjeli mi to priznati ili ne najvidljiviji pomaci su tijekom vremena aktualnog upravitelja Zvonimira Leopoldovića, koji je cijeli svoj radni vijek u pravosudnom, odnosno zatvorskom sustavu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek