Požeška bolnica ulaskom u realizaciju još jednog projekta podiže razinu uspješnosti

Autor: D.K.

Bolnica-Požega-3 - CopyPOŽEGA – Uspješnost Opće županijske bolnice Požega uvođenjem još jednog novog projekta, koji je u realizaciji, svakako podiže zavidnu razinu u poslovanju kojom opravdava da je najbolja bolnica među dvadesetak takvih ustanova treće kategorije u Republici Hrvatskoj.

U pripremi je realizacija projekta “e-novorođenče” koji se kao pilot projekt provodi u Općoj bolnici Karlovac. Uvođenjem tog projekta bolnica sama prijavljuje dijete i odrađuje sve one poslove kako bi upisali rođenje djeteta koje su morali odrađivati i u redovima u Matičnim uredima i drugim institucijama čekati roditelji kako bi odradili administrativne poslove oko prijave novorođenog djeteta. Da bi se pojednostavila administracija bolnica će nakon rođenja upisati podatke o djetetu te ih elektronskom poštom slati u e-maticu, a ti se podaci automatizmom šalju u Zavod za zdravstveno osiguranje, Ministarstvo uprave, Zavodu za javno zdravstvo i pedijatru. Dijete nakon upisa odmah dobiva svoj broj u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje što je pojednostavljeni postupak i za dobivanja OIB-a.

Iz Opće županijske bolnice Požega dobili smo informaciju kako postoje svi tehnički preduvjeti te da će se projekt provesti kada Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i bolnica dogovore provedbu projekta. Potrebna su određena sredstva za nabavku programa, a za pretpostaviti je da će do realizacije doći u što skorije vrijeme čime će se svakako pojednostaviti administracija oko prijave djeteta kod nadležnih ureda i institucija što će roditeljima uvelike olakšati njihov angažman oko ishodovanja svih potrebnih dokumenata.

Podsjetimo, Hrvatski zavoda za zdravstveno osiguranje požešku je bolnicu ocijenilo kao najboljom zdravstvenom ustanovom za prvo ovogodišnje polugodište, a ne treba zaboraviti da je kao najbolja ocijenjena i u 2014. godini sa visokom ocjenom, 104 boda, zauzevši i tada prvo mjesto. Ulaskom u realizaciju novog projekta podiže se ljestvica uspješnosti za što je u svakom slučaju zaslužno rukovodstvo bolnice na čelu sa dugogodišnjim ravnateljem, danas sanacijskim upraviteljem, požeške bolnice prof.dr.sc. Željkom Glavićem.

 

 

Više iz kategorije