Požeška bolnica u nepuna četiri mjeseca testirala gotovo šest tisuća pacijenata na COVID 19: “Možemo biti više nego zadovoljni s prosječnim brojem testiranih ako gledamo na daleko veće zdravstvene ustanove” /VIDEO/

Autor: DK

Požeška je bolnica jedna je od onih hrvatskih bolnica koja je među prvima nabavila vlastiti uređaj za testiranje uzoraka na koronavirus. Riječ je o uređaju vrijednom više od 260 tisuća kuna s kojim se počelo raditi sredinom svibnja ove godine od kada su započela prva testiranja u Mikrobiološkom laboratoriju.

S dr.sc. Ivanom Vukojom, zamjenikom ravnatelja požeške bolnice razgovarali smo o tome koliko je obrađeno nalaza u gotovo četiri mjeseca, koji je broj pozitivnih utvrđen testiranjem, tko sve može doći i testirati se na COVID 19 u požešku bolnicu te koliko je moguće dnevno obraditi testiranja i sl. Dr. Vukoja nam je iznio i usporedbu testiranja u bolničkim ustanovama u okruženju koja su u odnosu na broj osiguranika daleko ispod naše bolnice što je rezultat odgovornog i predanog rada svih naših zdravstvenih djelatnika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »