Požeška bolnica ponovno za primjer drugima: Uskoro nova fasada, stolarija i LED rasvjeta; radovi vrijedni gotovo 20 milijuna kuna – rok završetka svibanj 2020.

Autor: DK

Uz milijunska ulaganja u medicinsku opremu i instrumente, upućivanje mladih liječnika na specijalizaciju i subspecijalizaciju, izgradnje, dogradnje i uređenja bolničkih odjela, na red je došlo ulaganje i u vanjski izgled požeške zdravstvene ustanove – Opće županijske bolnice koja će u narednih deset mjeseci zasjati u potpuno novom sjaju.

Neki će reći da se dugo čekalo i da je određene radove trebalo napraviti i prije. Možda su u jednom dijelu u pravu, ali se treba uzeti u obzir da nije baš tako lako zaokružiti cjelovitu investiciju vrijednu gotovo 20 milijuna kuna.

Odrađeno je sve kako bi se moglo započeti s prvim radovima, a riječ je prije svega o izmjeni svih prozora na bolnici, izmjeni stolarije te postavljanju LED rasvjete u svim prostorijama.

Ravnatelj požeške bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić još nam je u srpnju prošle godine rekao kako ga raduju nova ulaganja u bolnicu, posebice u onaj dio zgrade stare bolnice na kojoj je još uvijek stolarija originalna, postavljena daleke 1936. godine kada je taj dio i izgrađen. Najavio je tada izmjenu prozora i u novom dijelu bolnice koji su također od izgradnje, 1981. godine, te da će se ići s izmjenom stolarije u dijelu zgrade gdje je uprava bolnice koja je iz 1938. godine, a u jako je lošem stanju.

-Postojeća stolarija je jako loša. Postavljanjem nove postići ćemo uštedu energije, ali i veći komfor pacijenata jer kad je jači vjetar on probija kroz prozore. U cijeloj bolnici će se postaviti i nova LED rasvjeta – tada je rekao ravnatelj Glavić.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ravnatelj požeške bolnice, prof. dr.sc. Željko Glavić 21.lipnja 2019. godine donio je Odluku o odabiru izvođača radova. Radi se o specijaliziranoj i dokazanoj tvrtki iz područja poslova energetske obnove, Jukić-dam d.o.o. iz Otoka kod Sinja koja je prvenstveno odradila niz poslova na bolničko-zdravstvenim ustanovama, a koja zapošljava više od 200 majstora fasadera i onih iz sličnih građevinskih zanimanja.

Ovih se dana očekuje potpisivanje ugovora između naručitelja radova, Opće županijske bolnice Požega i izvođača radova, tvrtke Jukić-dam d.o.o. koje bi trebalo biti, kako doznajemo i medijski popraćeno, a sve prema uputama EU iz čijih se fondova i financira energetska obnova požeške bolničke ustanove.

O tome u kakvom je stanju stolarija pisali smo u srpnju 2018. godine i objavili fotografije:

Više iz kategorije