Požeška biskupija obogaćena sa sedam novih svećeničkih zvanja (foto galerija)

Autor: DK

POŽEGA – Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević zaredio je za svećenike sedmoricu đakona, što je po prvi puta u povijesti, relativno mlade požeške mjesne Crkve, da je toliki broj mladomisnika u jednoj godini. Sveti red primili su Marko Čubelić iz župe Suhopolj, Roko Ivanović iz župe Đulovac, Krunoslav Juraković iz župe Zapolje, Oliver Kranjčić iz župe Uljanik, Ljubiša Krmar iz župe Staro Petrovo Selo, Robert Kupčak iz župe Stari Gradac i Krunoslav Siroglavić iz župe Oriovac.

Na veličanstvenim događaju u požeškoj Katedrali u zajedništvu sa stotinjak svećenika bio je i don Julio Diéguez, rektor Međunarodnog kolegija „Sedes Sapientiae“ u Rimu s ekonomom don Joséom de Jesús Huertom i osmoricom bogoslova iz istog Kolegija uz koje je bio i rektor Bogoslovnog sjemeništa iz Đakova vlč. Ivo Andrić, vicerektor vlč. Antun Japundžić, duhovnik Božo Radoš i dekan Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove iz Zagreba don Ivan Antunović s voditeljima Kolegija Družbe Isusove Ikom Mandurićem. Svečanosti su nazočili i vlč. Tvrtko Barun i vlč. Mato Samardžić, prefekti iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te Dubravko Škrlin i Mislav Kutleša s bogoslovima Požeške biskupije i njihovim kolegama te aspiranti za svećeništvo iz požeškog Kolegija.

Bogu dragom predivan prizor svojom nazočnosti molitvom i pjesmom, u požeškoj su Katedrali pridonijeli brojni župljani, u prepunoj Stolnoj požeškoj Crkvi, iz sedam župa odakle dolaze novoređenici koji su se molitvom i pjesmom pripremali za najsvečaniji trenutak u životu za koji su se opredijelili Marko, Roko, Oliver, Ljubiša, Robert, te jedan i drugi Krunoslav.

Nakon završetka svečanog Euharistijskog slavlja biskup Antun je čestitao novoređenicima poželjevši im radost u vršenju povjerene im službe, a čestitke je uputio i roditeljima koji su pratili svoje sinove do trenutka kada su rekli svoje “Evo me” i stali na “Oltar” pred kojim će provesti mnoge i mnoge dane slaveći dragoga Boga i s kojeg će tumačiti Evanđelje kako bi svijet u današnjoj svakodnevici išao u onom pravom smjeru.

Bili su dirljivi trenutci među novim svećenicima kojima su njihovi roditelji, braća sestre, rodbina i prijatelji stiskom ruke i zagrljajem izražavali čestitke izgovarajući riječi ohrabrenja drhtavim glasom sa suzama radosnicama koje su tekle niz razdragana lica najmilijih.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: