Požeška biskupija obogaćena darom sedmorice novih đakona (foto galerija)

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Prigodom obilježavanja 17. obljetnice Požeške biskupije na svečanom eukaristijskom slavlju koje je počelo u 11 sati sveti red đakonata primili su Marko Čubelić iz župe Suhopolje, Roko Ivanović iz župe Đulovac, Krunoslav Juraković iz župe Zapolje, Oliver Kranjčić iz župe Uljanik, Ljubiša Krmar iz župe Staro Petrovo Selo, Robert Kupčak iz župe Stari Gradac i Krunoslava Siroglavića iz župe Oriovac.

Ređenju je sinoć prethodilo molitveno bdijenje koje su organizirali mladi predvođeni katedralnim župnim vikarom vlč. Marijom Večerićem.

današnjoj svečanosti su nazočili i brojni župljani iz sedam župa koji su svojim dolaskom došli iskazati poštovanje novoređenicima koji su članovi njihove župne zajednice. Nazočni su bili gotovo svi svećenici iz Požeške biskupije, vjeroučitelji te voditelji i članovi povjerenstava, vijeća i crkvenih udruga.

Veliki je to dan za Požešku crkvu koja je obogaćena duhovnim zvanjima kojih je potrebno sve više u današnjim prilikama zbog brojnih poteškoća kroz koje prolaze mnoge obitelji i pojedinci.

Svečanost će se nastaviti u katedrali od 18,30 sati sa misnim slavljem u povodu obljetnice posvete Katedrale pod kojim će biskup zaslužnim vjernicima uručiti biskupijsku medalju s poveljom zahvalnosti.

Nakon euharistijskog slavlja bit će održane Orguljaške večeri koje ove godine otvara orguljaš iz Austrije Ulrich Walther.

no images were found

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot