Požeška biskupija izdvaja pola milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata (foto)

Autor: M.K.

POŽEGA – Više od deset godina Požeška biskupija, već tradicionalno, prigodom obljetnice svoje uspostave i svetkovine sv. Terezije Avilske, dodjeljuje stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja koji su sa područja Požeške biskupije

-Nastojimo pronaći novac kako bi iznašli mogućnost i pomogli učenicima i studentima koji su u potrebama. Ove je godine bilo puno molbi koje su upućene na Zakladu Požeške biskupije za učenike i studente slabijeg imovinskog stanja. Vijeće koje je određeno u toj Zakladi razmotrilo je sve pristigle molbe i odredilo je one koji imaju prednost za dodjelu stipendija po određenim kriterijima. Odobren je onoliki broj stipendija koliko ih možemo financirati – rekao je požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević.

Odobrena je 101 stipendija uz što se stipendira i sedam studentica u Zagrebu koje borave u Domu sv. Antuna u Zagrebu te 20-ak gimnazijalaca koji su u Kolegiju Požeške biskupije.

-S poštovanjem ćemo vam podijeliti ono što mi možemo, ovo sve što smo spomenuli i vaše stipendije nas Biskupiju košta više do 500 tisuća kuna ali nama nije žao ako možemo podijeliti s vama jer znamo da smo tako učinili znak velike pažnje prema vama i da smo posvjedočili da niste sami na svom putu, Bog je s vama koji je najveća sigurnost u našim životima – zaključio je biskup Škvorčević zahvalivši ravnatelju Caritasa vlč. Goranu Lukiću i svim članovima Zaklade koji su učinili sve ono što je bilo potrebno kako bi se realiziralo dodjeljivanje stipendija.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot