Požeška biskupija izdvaja pola milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata (foto)

Autor: M.K.

POŽEGA – Više od deset godina Požeška biskupija, već tradicionalno, prigodom obljetnice svoje uspostave i svetkovine sv. Terezije Avilske, dodjeljuje stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja koji su sa područja Požeške biskupije

-Nastojimo pronaći novac kako bi iznašli mogućnost i pomogli učenicima i studentima koji su u potrebama. Ove je godine bilo puno molbi koje su upućene na Zakladu Požeške biskupije za učenike i studente slabijeg imovinskog stanja. Vijeće koje je određeno u toj Zakladi razmotrilo je sve pristigle molbe i odredilo je one koji imaju prednost za dodjelu stipendija po određenim kriterijima. Odobren je onoliki broj stipendija koliko ih možemo financirati – rekao je požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević.

Odobrena je 101 stipendija uz što se stipendira i sedam studentica u Zagrebu koje borave u Domu sv. Antuna u Zagrebu te 20-ak gimnazijalaca koji su u Kolegiju Požeške biskupije.

-S poštovanjem ćemo vam podijeliti ono što mi možemo, ovo sve što smo spomenuli i vaše stipendije nas Biskupiju košta više do 500 tisuća kuna ali nama nije žao ako možemo podijeliti s vama jer znamo da smo tako učinili znak velike pažnje prema vama i da smo posvjedočili da niste sami na svom putu, Bog je s vama koji je najveća sigurnost u našim životima – zaključio je biskup Škvorčević zahvalivši ravnatelju Caritasa vlč. Goranu Lukiću i svim članovima Zaklade koji su učinili sve ono što je bilo potrebno kako bi se realiziralo dodjeljivanje stipendija.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: