Požeška biskupija 2016./2017. školske godine stipendira 96 učenika i studenata

Autor: D.M.

POŽEGA – O svetkovini sv. Terezije Avilske, kao i prijašnjih godina, Zaklada Požeške biskupije potpisuje ugovore o stipendiranju studenata. Tako su i ove godine potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata sa njih 96, a radi se o iznosu od više od 500 tisuća kuna.

Zaklada Požeške biskupije djeluje pri Caritasu koja brine i skrbi o onima koji su u potrebi s područja cijele požeške Mjesne crkve.

Uoči sv. Terezije Avilske potpisani su i uručeni ugovori o stipendiranju u kojoj prigodi su uz učenike i studente bili nazočni i bojeni roditelji stipendista u Dvorani Bl. Alojzija Stepinca u sklopu Biskupskog doma u Požegi

Sve njih je pozdravio biskup Antun Škvorčević izrazivši zadovoljstvo što se ova svečanost događa o blagdanu sv. Terezije Avilske zaštitnice Požeške biskupije, ali i žaljenje što  zbog ograničenog novca u Zakladi nije stipendije dobilo svih 158 koliko ih je uputilo zahtjeve.

Biskup Škvorčević je zatražio od stipendista da uče i izvršavaju obveze u školovanju, te da se uključe  i u rad svojih župnih zajednica, a Požeška biskupija inače i kroz druge načine i oblike pomaže školovanje učenika i studenata.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »