Požegu će ovih dana svojim dolaskom počastiti još jedan visokopozicionirani gost….zato što ona to zaslužuje

Autor: DK

Pred nama je proslava Dana grada Požege. Običaj je da tom prigodom u goste dolaze brojni gosti i uzvanici kako iz Hrvatske tako i iz susjednih država, prijateljskih gradova i općina. Svi oni nazoče svečanoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj se između ostalog aktualni gradonačelnik “pohvali” odrađenim projektima i drugim (ne)dostignućima, uruče se nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima te proglasi počasni građanin.

Izvjesno je da će, između ostalih, među visokim uzvanicima na ovogodišnjoj svečanoj sjednici biti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji će grad Požegu počastiti svojim dolaskom. Do sada je premijer Plenković manje-više zaobilazio grad Požegu i nije dolazio na manifestacije i slične prigode koje su u organizaciji aktualne gradske uprave.

Nećemo pretjerati ako kažemo da je premijer Plenković Požegu zaobilazio u širokom luku. Prema svemu sudeći nešto se promijenilo u razmišljanju aktualnog premijera koji će za očekivatije ovom prigodom dati javnu podršku požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću. Neizostavno je i da će premijer Plenković u osobnom susretu daleko od očiju javnosti dati “roditeljsku packu” gradonačelniku Puljašiću zbog ne baš malog broja problema koje je “proizveo” i s kojima se suočava ne samo on već i stranka. Bilo bi zanimljivo čuti premijerov tihi šapat na uho gradonačelniku, a još zanimljivije pratiti hoće li Plenkovićeva dobronamjernost i kritika u narednom periodu uroditi plodom.

Neki će reći da Plenković u Požegu dolazi zbog unutarstranačkih izbora. To ne bi trebao biti razlog jer se on nema razloga pribojavati za svoju političku predsjedničku fotelju.

Treba istaći kako se Požega ovih dana doista predstavlja u najljepšem svjetlu što su prenosili i nacionalni mediji. Bila je domaćin ovih dana brojnim visokim uzvanicima u prigodi polaganja prisege na središnjem Trgu sv. Trojstva, od predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Zorana Milanovića do potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damira Krstićevića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga vice admirala Roberta Hranje, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general bojnika Siniše Jurkovića i drugih najviših časnika Hrvatske vojske, generala i brigadira koji su na visokim funkcijama koje obavljaju i drugi.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: