“POŽEGI S LJUBAVLJU”: Folkloraši Gradskog KUD Požega na godišnjem koncertu uz Dan grada ugostili prijatelje iz Oriovca /FOTOGALERIJA/

Autor: DK


Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega organizirali su godišnji koncert „Požegi s ljubavlju“ uz Dan svoga grada. U prepunoj dvorani Gradskog kazališta nazočili su mu gradonačelnik Darko Puljašić i zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović. GKUD se zahvalio gradu na potpori.

-Požega će svome KUD-u vratiti ljubavlju za njegov trud i nesebičan rad – kazao je pozdravljajući okupljene gradonačelnik Darko Puljašić.

Gradsko KUD osnovano je 2005. godine, sada mu je koreograf Nikola Kramar,  voditelj tamburaša Valentin Petranović, a na programu imaju izvorni folklor svoga kraja, zatim starogradske plesove i koreografirani folklor. Sa tim koreografijama imali su niz nastupa širom zemlje, te u inozemstvu.

Folkloraši i tamburaši GKUD Požega predstavili su se izvornim pjesmama i plesovima svoga kraja, te starogradskim splitskim plesovima, a njihov podmladak tj. dječja folklorna skupina, koju vodi Mirjana Petošić,  izvela je dječje igre s pjevanjem iz Slavonije i Dalmacije.

Posebno raspoloženi i uspješni bili su njihovi gosti folkloraši i tamburaši KUD „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca pod vodstvom Snježane Misoni, a predstavili su se izvornim pjesmama i plesovima zapadnog dijela Brodskog Posavlja pobravši burno odobravanje požeške publike, koja je bogato nagradila i nastupe domaćina.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: