Požega zahvaljuje Matku Peiću /FOTO/

Autor: BST

Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ je  kao i prethodnih obilježila dan rođenja proslavljenog Požežanina čije ime nosi. Ispred njegove biste u Požegi, na trgu koji je po njemu dobio i ime, položen je vijenac, no zbog epidemioloških mjera, za razliku od prethodnih godina, izostao je bogatiji program o ovom znamenitom povjesničaru umjetnosti, slikaru i književniku, majstor putopisa koji je svoj rodni grad Požegu ne samo volio, nego i ponajbolje opisao.

Rajka Radoš, predsjednica Udruge je podsjetila na doprinos koji njeni članovi daju u kulturnim aktivnostima grada, organizirajući brojne izložbe i pjesničke večeri, izdavanje zbirki radova, sudjelovanje na likovnim kolonijama i dr. Zahvalila je svima koji u tome sudjeluju i pozvala na buduće događaje.

U ime Grada Požege Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika, izrazio je potporu djelovanju udruge i njegovanju djela i lika Matka Peića, rekavši: „Vjerujem da će vremena koja dolaze biti još značajnije obilježena, veselimo se svemu što nam kod Matka nije otkriveno a što će u narednom razdoblju biti“. Na bogato djelovanje Matka Peića podsjetila je Mira Šulc, a o  zanimljivostima iz života Matka Peića govorio je Ivan Abibović, dopredsjednik Udruge.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88