Požega portal među gostima velikog koncerta Tamburaškog sastava „Fijaker“ u zagrebačkom „Lisinskom“: Među izvođačima i posjetiteljima je bilo Požežana, izvedene su i pjesme sa ovdašnjih festivala /FOTO/

Autor: D.K.

Veliki rođendanski koncert tamburaškog sastava „Fijaker“ pod nazivom „Fijaker 10 godina gradovima luta“ održan je u gotovo ispunjenoj koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, a uz glazbene goste bilo je i onih iz javnog života naše zemlje među kojima je bila ekipa Požega portala. Stoga vam donosimo dio atmosfere s tog velikog glazbenog događaja koji ima i uzročnih veza sa Požegom jer je među tamburašima iz osječke škole Batorek svirao i Požežanin Adrian Ružić, student Glazbene akademije, dok je u gledalištu bilo podosta ljudi iz ovog kraja među kojima je Jasminka Blašković, pleternička pjesnikinja čije pjesme tamburaši sve više sviraju!

Slaveći jubilej „Fijaker“ je ugostio prvu damu sevdaha Hanku Paldum, ponajbolju mladu crnogorsku pjevačicu Jadranka Barjakatarović, našeg Slavonca Stjepana Jeršeka Štefa, a jednu je pjesmu otpjevao i Brođanin Ante Prkačin. Dakako da je među pjesmama koje su izvedene bilo i onih sa „Aurea festa“ u Požegi i „Zlatnog glasa zlatne doline“ u Kaptolu jer su te skladbe nezaobilazne na koncertima tamburaške glazbe.

Atmosfera je bila izuzetno dobra jer su se na koncertu očigledno okupili Slavonci koji žive u metropoli, a završetak je bio spektakularan je je nekoliko stotina posjetitelja uz „Fijaker“ zaigralo kolo na pozornici, prostoru ispred nje, te između redova u gledalištu!

Voditelj programa bio je legendarni Branko Uvodić, a očekuje se da snimku uskoro emitira više naših televizija među kojima je požeška Poljoprivredna TV.  

Foto: B. Štivić [FAG id=248956]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot