Požega, Pleternica, Lipik i Brestovac dobivaju naknade za štete od ovogodišnjeg mraza

Autor: DK

POŽEGA/ZAGREB – Vlada RH na sjednici ovog četvrtka donijela je odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica od elementarne nepogode mraza iz travnja 2016. godine. 

Po toj odluci Požeško-slavonskoj županiji pripada 424.768 kuna od čega 71.743 kuna odlazi za štete na području grada Lipika, zatim 128.325 kuna za područje grada Pleternice, za područje grada Požege 95.989 kuna, te za područje općine Brestovac 128.711 kuna.

Državno povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda obratilo se Vladi RH za pomoć zbog pristiglih i potvrđenih zahtjeva iz 13 županija: Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Zadarske i Zagrebačke županije, te Grada Zagreba, za dodjelu sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarne nepogode mraza iz travnja 2016. godine.

Naknada za štete uzrokovane elementarnim nepogodama,dodijeljena je kao pomoć samo za nastale štete u poljoprivredi kod poljoprivrednih proizvođača prema kriterijima potvrđene štete od 90 posto za jedinice lokalne samouprave koje su prijavile štete od elementarne nepogode mraza u travnju prošle godine, te zadovoljavaju uvjete za dodjelu pomoći.

Državno povjerenstvo se ograničilo samo za dodjelu pomoći za prijavljene i potvrđene štete ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna.

/Foto: Ilustracija, agrobiz.hr/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: