Požega i ove godine bez klizališta: Građani željno iščekuju, a gradonačelnik Neferović o tome i ne razmišlja

POŽEGA – Ni ove godine građani Požege i Požeške kotline neće moći uživati u klizalištu koje mnogi priželjkuju na radost najmlađih ali i starijih naraštaja. Prema svemu sudeći, požeški gradonačelnik Vedran Neferović ne želi čuti što mu njegovi sugrađani šapuću na uho.

Gradovi u okruženju, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Đakovo, Osijek i Vinkovci samo su neki koji svake godine organiziraju zimske radosti za svoje građane i osiguraju im površinu na kojoj mogu na svoj način izvoditi akrobacije na ledu.

Kako doznajemo, u Vinkovcima je klizalište već otvoreno što je tradicija o prvoj nedjelji Došašća. Slavonski Brod je u završnoj pripremi otvorenja, a klizalište će i ove godine biti na slavonskobrodskom korzu što se pokazalo jako dobro jer je prošle godine zabilježeno više od 12 tisuća onih koji su se došli odvažiti i stati na zaleđenu površinu.

Nova Gradiška, iako manji grad od Požege, također će imati klizalište.

U javnosti je puno prijepora oko (ne)isplativosti postavljanja klizališta u Požegi za koje gradonačelnik Neferović tvrdi da je preskupo dok s duge su strane postoje tvrdnje da to i nije toliko skupo i da se može pronaći isplativost.

O tome da stanovnicima Požege treba osigurati klizalište javno se nekoliko puta oglašavao Zdravko Ronko bivši gradonačelnik, aktualni SDP-ov gradski vijećnik i zastupnik u Hrvatskom saboru. Ronko je optuživao Neferovića da je „djeci ukrao Božić“ te da već tri odnosno četiri godine u Požegi nema klizališta iako ono ne bi opteretilo proračun ni za lipu.

I nezavisni gradski vijećnik Miro Rašić prozivao je aktualnu gradsku vlast zbog klizališta iznoseći primjere kako se prenapuhuju cijene koštanja klizališta jer očito nema volje da se nešto konkretnije poduzme.

-Svjestan da grad nikada nema novaca predlažem tri moguća rješenja kako bi naši sugrađani imali klizalište u ovom razdoblju – rekao je Rašić na tiskovnoj konferenciji koju je održao još 28.studenog 2014. godine.

Unatoč brojnim osudama zbog toga što Požega nema klizalište, gradonačelnik Neferović se na to previše ne osvrće i očito ostaje u uvjerenju da sve to previše košta što se iz gradske blagajne ne može financirati.

U svakom slučaju veliko je razočarenje građana s kojima smo razgovarali jer oni priželjkuju da Požega ima klizalište koje bi dalo posebne čari u predblagdanskom i blagdanskom vremenu, ali i danima školskih praznika.

Može li se u međuvremenu još nešto promijeniti i gradonačelnik Neferović ipak promijeniti svoju odluku u to je jako teško povjerovati.

0 Comment