Požega među prvih četrnaest gradova dobila 5G mrežu koja će omogućiti brži pristup internetu i potpunu digitalizaciju

Autor: D.K.

Novi gradovi u kojima je dostupna 5G mreža Hrvatskog telekoma su Đakovo, Našice, Požega, Varaždin, Vinkovci, Virovitica, Vukovar i Županja, čime je njihov broj, a nakon prvih šest gradova u kojima je početno, prije mjesec dana, puštena u komercijalni rad ta mreža, povećan na 14.

Napominjući kako 5G tehnologija omogućava tri osnovne stvari – brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže, te osjetno veću povezanost velikog broja uređaja, iz tvrtke ističu da je sve to preduvjet razvoja pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.

– 5G mrežu želimo učiniti dostupnom u svim dijelovima zemlje te smo novim iskorakom u razvoju navedene mreže sada pokrili i sedam slavonskih gradova te Varaždin. Očekujemo da će ta nova inovacijska platforma omogućiti punu digitalizaciju u području proizvodnje, logistike i poljoprivrede, ali i daljnji razvoj digitalnih usluga za javnu upravu i zdravstvo-  poručili su iz Uprave HT-a.

Podsjećaju da njihova 5G mreža trenutno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing), čija primjena omogućuje uporabu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže, uz smanjenje potrebe za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.
Za korištenje te mreže potrebno se nalaziti na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88