Požega dobiva novu zgradu Centra za socijalnu skrb vrijednu više od 12 milijuna kuna; „Projekt koji je pred realizacijom doprinijeti će kvalitetnijoj skrbi onima kojima je pomoć potrebna“

Autor: D.K.

Održana je početna konferencija vezana za izgradnju nove zgrade Centra za socijalnu skrb Požege u sklopu projekta „Novi centar za život u zajednici”. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 12 milijuna kuna od čega je gotovo 11,4 milijuna bespovratnih sredstava financiranih iz sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nositelj – prijavitelj projekta je Centar za socijalnu skrb Požega, dok su partneri u provedbi Požeško-slavonska županija i grad Pleternica.

Sve nazočne na početnoj konferenciji pozdravio je ravnatelj požeškog Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac koji je naglasio kako je trajanje projekta 36 mjeseci, od 11. listopada 2019. do 11. listopada 2022. godine.

Između ostalih na početnoj konferenciji bio je Luka Ćirko, glavni savjetnik ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice kao predstavnica partnera u projektu, Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi, Marijan Višaticki, predsjednik Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Požega, Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Požege, načelnici općina Jakšić, Kaptol i Velika, Ivica Kovačević, Mile Pavičić i Ivica Potočanac, ravnatelji ustanova s područja Požeštine i dr.

-Cilj projekta je unaprijediti infrastrukturne kapacitete Centra za socijalnu skrb Požega za jačanje doprinosa prevenciji institucionalizacije i provedbi procesa deinstitucionalizacije. Provedba ovog projekta rezultirati će kvalitetnijim provođenjem mjera čime će se smanjiti broj upućivanja u institucijske oblike skrbi, a povećati će se kvaliteta pružanja usluga izvan institucijske skrbi te kvaliteta prevencijskih aktivnosti u svrhu smanjenja institucionalizacije – rekao je Potočanac dodjući kako je to prijelaz s institucionalnih usluga na usluge podrške za život u zajednici. Naglasio je i kako Centar za socijalnu skrb ima nadležnost nad tri grada i pet općina te da je godišnji financijski plan oko 40 milijuna kuna.

-Imamo nešto više od 2.300 korisnika koji primaju više od desetak vrsta naknada na temelju Zakona o socijalnoj skrbi te više stotina drugih postupanja na temelju Obiteljskog zakona –dodao je.

U ime partnera u projektu obratila se nazočnima i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je naglasila kako se itekako pažnja treba posvećivati prema onim ljudima koji su u teškim socijalnim situacijama, imaju određene probleme i sl. jer kako je rekla to je moralna obveza.

-Projekt koji je pred realizacijom itekako će pridonijeti da se kvalitetnije može skrbiti o onima kojima je pomoć potrebna. Znamo da će centar s prekrasnom zgradom dobiti prostor koji će biti prilagođen i osobama s invaliditetom i da će se u ostvarivati sva ona prava koja proizlaze iz Zakona o socijalnoj skrbi – rekla je Antonija Jozić ostajući u uvjerenju kako će se poboljšati još kvalitetnije usluge koje pruža Centar za socijalnu skrb.

Luka Ćirko, glavni savjetnik ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike rekao kako su njegovi prethodnici gotovo sve rekli, ali da je važno istaknuti i to da je projekt koji se provodi najveći na području socijalne skrbi na području Požeško-slavonske županije.

-Uvjeren sam da će nakon uvjeta u kojima djelatnici sada rade poboljšati pružanje usluga onim najpotrebitijim – rekao je Luka Ćirko.

Po dovršetku izgradnje nove zgrade pristupit će se nabavi opreme, namještaja i uređaja za novoizgrađeni Centar kako bi se sve što prije stavilo u punu funkciju.  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88