Požega dobiva još jedan vrtić: “Izgradnjom novog vrtića riješit ćemo velik problem jer na listi čekanja je gotovo 200 djece”

Autor: D.K.

Priprema se potrebita dokumentacija za izgradnju još jednog dječjeg vrtića u gradu Požegi. Izgradnja je predviđena na prostoru gdje je vrtić nekada i bio, u Ulici Pod gradom. Prethodno će se u pripremnoj fazi dokumentacije spojiti nove građevinske čestice uz suglasnost nadležnog konzervatorskog odjela kako bi se mogla izgraditi zgrada s dovoljno prostora.

Radi se o značajnom projektu kojeg pokreće nova gradska vlast na čelu s gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem koji će se provesti zbog nedovoljnog kapaciteta postojećih vrtićkih zgrada pri čemu će se voditi računa o kriterijima državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe.

dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnik Požege

-Zbog velikog nedostatka vrtićkih kapaciteta odgovorno pristupamo projektu izgradnje novog vrtića. Prema zadnjim podacima ostalo je gotovo 200 neupisane djece u dječje vrtiće različitih skupina. Odlučili smo se za veoma prihvatljivu lokaciju, tamo gdje je nekada i bio vrtić, u samom centru grada, u ulici Pod gradom. To je veoma prihvatljiva lokacija za roditelje djece. Izgradnjom novog dječjeg vrtića riješit ćemo veliki evidentan problem za naše sugrađane – rekao je požeški gradonačelnik Željko Glavić naglašavajući kako se očekuje raspisivanje natječaja na koji će se javiti grad Požega za sufinanciranje izgradnje putem EU fondova.

Prema planu predviđa se da bi kapacitet nove zgrade bio za cca 150 mališana, prema svim pedagoškim standardima za vrtičke i jasličke skupine.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot