Povrće pomaže prehrani ali ga treba znati pripremiti

Autor: D.M.

POŽEGA – Povrće obiluje mastima, vlaknima, ugljikohidratima, bjelančevinama, vitaminima, mineralnim  tvarima i drugim korisnim sastojcima koji su neophodni  za normalno funkcioniranje organizma i jačanje imuniteta. Međutim, krivom  pripremom  i konzumiranjem može  biti  i štetno, čulo se od nutricionistice Andreje Drkulec , voditeljice  Edukacijske radionice o prehrani i zdravlju. Povrće ne treba prekuhavati, već naprotiv, kratkotrajno termički obraditi, a pogotovo ne podgrijavati. Time zadržavamo termonestabilne vitamine i druge korisne tvari. Manje je nitrata koji u kiselom okruženju želuca prelaze u štetene nitrite, na što su posebno osjetljiva djeca.

Povrće djeluje preventivno , te sprečava brojne opake bolesti. Hrana od povrća čisti organizam od štetnih tvari i otrova. Osim toga treba paziti  u čemu spravljamo i čuvamo povrće i gotovu hranu. Tako treba koristiti što manje plastiku i aluminijske posude.

Bilo je ovo četvrto predavanje o prehranih i zdravlju kojem je domaćin firma Grbić iz Požege. Organizatori najavljuju druge predavače a riječi će biti o ekološkoj poljoprivredi.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: