Povratak u svoj zavičaj: Mladen nakon studija u Požegi otvorio suvremeni fizioterapeutski salon gdje radi po svjetski priznatim metodama liječenja /FOTO/

Autor: D.K.

Rijetki su primjeri da se mlade školovane i obrazovane osobe sa stečenim znanjem i iskustvom u svom pozivu odluče vratiti u kraj gdje su odrastali, stasali i proveli dječačke dane. Tome u prilog ide priča o 31-godišnjem Mladenu Božiću, prvostupniku fizioterapije koji je ovih dana otvorio novu stranicu u svom životu i započeo novu životnu priču u gradu Požegi, nakon dugog niza godina odsutnosti u ulici gdje je odrastao. Upravo tamo u „kvartu“ gdje je proveo dječačke dane otvorio je obrt za zdravlje, njegu tijela i masažu – u Ulici Alojzija Stepinca.

Riječ je o jedinstvenom obrtu odnosno salonu u kojem se uz standardne tretmane pružaju one iz područja ortopedije i problematike mišićno-koštanog sustava. U pružanju takvih tretmana mladom fizioterapeutu je pomogla stručna edukacije i učenje za problematiku bolnih sindroma leđa koju je provodio dr. Stuart Mcgilla iz Kanade koji usavršava i istražuje više od 30 godina nastanaka oštećenja kralježnice i način liječenja tih problema.

U Požegi je jedinstveno pružanje takvih terapija kod problema deformacije kralježnice kao što su skolioza i kifoza kojom prilikom mladi fizioterapeut Mladen koristi jednu od svjetski priznatih konzervativnih metoda liječenja – Schroth metoda koja je nastala 1921. godine.

-Kako bi mogao što kvalitetnije raditi i imati prepoznatljive rezultate u radu, ulagao sam i ulažem u tehnike opuštanja mekih tkiva, mobilizacije fascija, mobilizacije kralježaka i zglobnih struktura – priča nam Mladen nastavljajući kako se tim tehnikama mogu tretirati stanja kao što su bolni sindromi vrata, ramena, ruku, kukova, koljena, stopala te akutne i kronične upale mišićno-koštanog sustava.

-Nikada isti pristup liječenja nema isti efekt kod ljudi. Kako je svaki čovjek poseban tako se i tretmani u području fizioterapije uvijek adaptiraju prema osobi i njihovim potrebama – naglašava mladi fizioterapeut ističući kako u svojim tretmanima dodatno koristi aparaturu proizvedenu u Americi koja se primjenjuje u profesionalnom sportu kao što je Normatec  gdje se primjenjuje kompresivna sila za smanjenje otoka, edema, relaksaciju i brži oporavak mišića.

Pri pružanju tretmana Mladen koristi i Compex, prijenosni električni aparat koji je švicarski proizvod i ima programe za otoke, smanjenje boli, opuštanje i jačanje mišića.

Nema razloga da oni koji imaju opisane zdravstvene probleme ne potraže tretman kod mladog fizioterapeuta koji je po završetku fizioterapeutskog tehničara završio u Zagrebu i školovanje na Zdravstvenom veleučilištu i stekao diplomu prvostupnika fizioterapije. Možete ga kontaktirat na telefon 095-359-60-05.

Profesionalna iskustva stjecao je u Lipičkim toplicama, KBC centrima u Zagrebu, volontiranjem po sportskim klubovima, radom u elitnim hotelima kao maser i vrhunskim poliklinikama u Dubrovniku gdje je niz godina živio, radio i ulagao u dodatne edukacije.

Riječi pohvale i čestitke mladom poduzetniku izrekao je Bojan Petrović, član Županijske skupštine Požeško-slavonske županije koji nam je u razgovoru rekao kako mu želi puno uspjeha u budućem radu.

-Ovaj vid usluge na radost mnogih korisnika i građana zasigurno će dati i određeni obol razvoju zdravstvenog turizma našeg grada i županije. Pohvalio bi odvažnost i snažnu želju ovog mladog čovjeka da svoje znanje i iskustvo primjeni u gradu u kojem je odrastao i svojoj domovini. Ovo je još jedan uspješan primjer kako mjere samozapošljavanja mogu polučiti dobre rezultate – rekao je Bojan Petrović.

Foto: D. Krstanović [FAG id=282223]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88