Povodom Svjetskog dana multiple skleroze prigodan program “Plešimo za MS” (FOTO GALERIJA)

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA- Društvo multiple skleroze Požega prigodnim programom pod nazivom “Plešimo za MS” obilježilo je danas Svjetski dan multiple skleroze. U programu organiziranom u Šetališnoj zoni sudjelovali su plesači Plesnog studija Marine Mihelčić, članovi Kazališne amaterske skupine (SKA, KAD) te Filmska družina OŠ Dobriša Cesarić pod vodstvom profesorice Marije Mrkojević.

Društvo multiple skleroze Požega udruga je koja djeluje na razini županije i članica je Nacionalnog saveza udruga oboljelih od multiple skleroze. Udruga broji 53 člana kojima pomaže 8 asistenata.

Marijana Šain

-Trenutno provodimo projekt “Osobne asistencije za osobe s najtežim stupnjem invalidnosti” gdje imamo preko redovnog programa Ministarstva socijalne politike i mladih pet korisnika. Također smo se uključili u partnerski projekt sa udrugom Društvo multiple skleroze Slavonski Brod gdje smo uspjeli na godinu dana dobiti osobne asistente za još tri dodatna korisnika. Naravno potrebe su puno veće, ali trenutni projekti ne omogućavaju veći broj korisnika – rekla je koordinatorica projekata Marijana Šijan.

Udruga je uključena i u sve projekte Nacionalnog saveza, a zadnji koji su provodili i koji je od izuzetnog značaja nosi naziv “SOS za MS”. “To je program koji se temeljio na razvoju volonterstva. U udruzi trenutno imamo nepokretno oko 15 članova, međutim, većina oboljelih od multiple skleroze zapravo imaju motoričke smetnje, senzorske smetnje pa većina ima postotak invalidnosti 80 posto i više te im je potreban pomoć – dodaje Marijana.

Čestitke povodom Svjetskog dana multiple skleroze uputio je gradonačelnik Požege Vedran Neferović koji je u društvu svog savjetnika dr.sc. Borislava Miličevića popratio dio programa koji se izvodio.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije