Povjerenstvo za sukob interesa odlučivalo u predmetu pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić

Autor: D.K.

 ZAGREB / PLETERNICA – Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa RH na dnevnom redu našao se i slučaj pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, a raspravljalo se hoće li biti pokrenut postupak protiv nje ili ne.

Kako doznajemo, na sjednici je razmatrano hoće li se pokrenuti postupak vezano za nerazjašnjenu prošlogodišnju situaciju gradonačelnice Jozić oko plaćanja poreznog duga. Odluka  o tome još nije objavljena. Još uvijek je nepoznata činjenica otkud gradonačelnici Jozić 270 tisuća kuna koji je uplatila u svrhu namirenja poreznog duga, ali i 16 tisuća kuna koje su navodno uplaćene na ime dviju udruga što je morala učiniti prema donesenoj presudi požeškog Općinskog suda. O svemu tome smo pisali još 30.lipnja 2015. godine  http://pozega.eu/priopcenje-antonije-jozic-o-pravomocnom-neokoncanju-postupaka-nije-potpuno/.

 Prema nekim tumačenjima gradonačelnica Jozić je sve to trebala prijaviti i obrazložiti u imovinskoj kartici, ponajprije odakle joj tolika svota novca i to kako se navodi u članku 8. Zakona o sprečavanju sukoba interesa „Ako je tijekom trajanja službe došlo do bitne promjene stanja glede imovinskog stanja, dužni su o tome podnijeti izviješće Povjerenstvu, istekom godine u kojoj je promjena nastupila“.

Koliko se može i sada vidjeti u imovinskoj kartici gradonačelnice Pleternice nisu navedene bitnije promjene u imovinskom stanju kojima bi mogla dokazati porijeklo novca kojim je platila porezno dugovanje i druge troškove vezane za postupak koji se vodio pred nadležnim pravosudnim institucijama.

Preostaje da uskoro vidimo što je u konačnici na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, održanoj 4.studenog, odlučeno, te da li će se zbog tog „slučaja“ Povjerenstvo pokrenuti postupak i da li će ili ne biti određenih sankcija protiv gradonačelnice Jozić.

Imovinska kartica gradonačelnice Antonije Jozić:

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot