Povjerenstvo za sukob interesa odlučivalo u predmetu pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić

 ZAGREB / PLETERNICA – Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa RH na dnevnom redu našao se i slučaj pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, a raspravljalo se hoće li biti pokrenut postupak protiv nje ili ne.

Kako doznajemo, na sjednici je razmatrano hoće li se pokrenuti postupak vezano za nerazjašnjenu prošlogodišnju situaciju gradonačelnice Jozić oko plaćanja poreznog duga. Odluka  o tome još nije objavljena. Još uvijek je nepoznata činjenica otkud gradonačelnici Jozić 270 tisuća kuna koji je uplatila u svrhu namirenja poreznog duga, ali i 16 tisuća kuna koje su navodno uplaćene na ime dviju udruga što je morala učiniti prema donesenoj presudi požeškog Općinskog suda. O svemu tome smo pisali još 30.lipnja 2015. godine  https://pozega.eu/priopcenje-antonije-jozic-o-pravomocnom-neokoncanju-postupaka-nije-potpuno/.

 Prema nekim tumačenjima gradonačelnica Jozić je sve to trebala prijaviti i obrazložiti u imovinskoj kartici, ponajprije odakle joj tolika svota novca i to kako se navodi u članku 8. Zakona o sprečavanju sukoba interesa „Ako je tijekom trajanja službe došlo do bitne promjene stanja glede imovinskog stanja, dužni su o tome podnijeti izviješće Povjerenstvu, istekom godine u kojoj je promjena nastupila“.

Koliko se može i sada vidjeti u imovinskoj kartici gradonačelnice Pleternice nisu navedene bitnije promjene u imovinskom stanju kojima bi mogla dokazati porijeklo novca kojim je platila porezno dugovanje i druge troškove vezane za postupak koji se vodio pred nadležnim pravosudnim institucijama.

Preostaje da uskoro vidimo što je u konačnici na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, održanoj 4.studenog, odlučeno, te da li će se zbog tog „slučaja“ Povjerenstvo pokrenuti postupak i da li će ili ne biti određenih sankcija protiv gradonačelnice Jozić.

Imovinska kartica gradonačelnice Antonije Jozić:

0 Comment