Povijesna postrojba “Trenkovi panduri” plijenila pažnju brojnih hodočasnika

Autor: Požega.EU

POŽEGA / MARIJA BISTRICA – Jučer je održano tradicionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije, branitelja i članova povijesnih postrojbi u Mariju Bistricu na kojem su, među  brojnima sudjelovali i članovi Povijesne postrojbe “Trenkovi panduri” iz Požege predvođeni predsjednikom Vladimirom Potnarom.

Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac, u suslavlju brojnih svećenika među kojima su bili i predstavnici Crkve izvan RH, slovački vojni biskup František Rabek, bivši direktor Međunarodnog vojnog hodočašća u Lurdu msgr. Jean-Pierre Brard, vojni vikar u Sloveniji preč. Matej Jakupič te generalni vikar Vojnoga ordinarijata u BiH vlč. Željko Čuturić.

Uz brojne pripadnike oružanih snaga na hodočašće je stiglo i pedesetak vjernika katolika koji su pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Među hodočasnicima bili su i visoki predstavnici iz političkog života ministar branitelja Predrag Matić, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković dok je u ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u svojstvu izaslanika bio načelnik Glavnog stožera Drago Lovrić.

Brojne odore koje su nosili vojnici, policajci i članovi povijsenih postrojbi posebnu pažnju plijenili su požeški Trenkovi panduri koji su vjerni čuvari i promicatelji tradicije i običaja u svim prigodama kako u Hrvatskoj tako i diljem EU i susjednih zemalja.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot