Povijesna postrojba “Trenkovi panduri” plijenila pažnju brojnih hodočasnika

Autor: Požega.EU

POŽEGA / MARIJA BISTRICA – Jučer je održano tradicionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije, branitelja i članova povijesnih postrojbi u Mariju Bistricu na kojem su, među  brojnima sudjelovali i članovi Povijesne postrojbe “Trenkovi panduri” iz Požege predvođeni predsjednikom Vladimirom Potnarom.

Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac, u suslavlju brojnih svećenika među kojima su bili i predstavnici Crkve izvan RH, slovački vojni biskup František Rabek, bivši direktor Međunarodnog vojnog hodočašća u Lurdu msgr. Jean-Pierre Brard, vojni vikar u Sloveniji preč. Matej Jakupič te generalni vikar Vojnoga ordinarijata u BiH vlč. Željko Čuturić.

Uz brojne pripadnike oružanih snaga na hodočašće je stiglo i pedesetak vjernika katolika koji su pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Među hodočasnicima bili su i visoki predstavnici iz političkog života ministar branitelja Predrag Matić, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković dok je u ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u svojstvu izaslanika bio načelnik Glavnog stožera Drago Lovrić.

Brojne odore koje su nosili vojnici, policajci i članovi povijsenih postrojbi posebnu pažnju plijenili su požeški Trenkovi panduri koji su vjerni čuvari i promicatelji tradicije i običaja u svim prigodama kako u Hrvatskoj tako i diljem EU i susjednih zemalja.

 

Više iz kategorije