Povećanje broja stipendista

Autor: DK

Stipendisti 2014 3POŽEGA – U odnosu na akademsku 2013/2014., kada je Požeško-slavonska županija stipendirala 51 stipendistu, u akademskoj će 2014/2015. županija stipendirati 62 stipendista, dakle 11 stipendista više.

Iz skromnog će županijskog proračuna za stipendije biti osigurano 528.000 kuna. Isplata će se vršiti u 10 mjesečnih anuiteta po 800 kuna, svakom izabranom studentu.

Prigodom potpisivanja Ugovora o stipendiranju župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, u županijskoj je vijećnici, 17.veljače, svečano uručio ugovore studentima uz kojeg su bili dožupan Ferdinand Troha i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti dr.sc. Vesna Vlašić.

U uvodnoj je riječi pročelnica Vlašić čestitala svim studentima na postignutom izvanrednom uspjehu kao i na tome što su ispunili sve uvjete i na taj način postali korisnici stipendija.

Župan Tomašević je u svom obraćanju studentima zaželio iskrenu dobrodošlicu želeći im da se uključe u rad društvene zajednice koja prepoznaje njihove “kapacitete, mogućnosti i namjere” kako bi u budućnosti mogli biti županijski vijećnici a neki od pojedinaca možda i župani odnosno županice. Nadalje župan naglašava da je potrebno opravdati dobivena sredstva, prvenstveno zbog sebe, a onda i svojih roditelja koji se također odriču u korist njihovog školovanja.

– Na poseban način župan je zamolio sve studente da razmišljaju kako stvarati radno mjesto, a ne kako tražiti radno mjesto. Pozvao ih je da kroz proces školovanja pokušaju biti oni menadžeri koji će razmišljati što mogu učiniti da zaposle sebe, brata, sestru, susjeda ili nekog svog bližnjeg. Izrazio je duboko uvjerenje da to studenti mogu i da se to od njih očekuje. Nadalje moli sve studente da po završetku školovanja ostanu ovdje, da ne sele iz Hrvatske. Ne treba seliti u Europu. Nema ljepše zemlje nego što je Hrvatska niti županije ljepše od Požeško slavonske – na kraju ističe župan Tomašević.

Stipendisti 2014 Stipendisti 2014 2

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića