Potpore za uređenje objekata radi razvoja lovnog turizma

Autor: Jelenko Topić

Alojz Tomašević i Branko Grgić - CopyPOŽEGA – Požeško-slavonska županija raspisala je po drugi puta natječaj za za djelu novčanih potpora radi razvoja i unapređenje lovstva čime se zapravo lovozakuipnicima vraća dio novca od godišnjih zakupnina ovdašnjih lovišta. Iz sredstava proračuna ove županije bit će ukupno raspodijeljeno, kao i prošle godine, oko 300 tisuća kuna.

Na natječaj, otvoren do kraja studenog ove godine, mogu se javiti svi lovozakupnici, među kojima je među njih 27 najviše lovačkih društava, koji su podmirli sve obaveze za lovozakup.

-Želimo učiniti sve što je moguće kako bi potaknuli razvoj gospodarstva, od poljoprivrede, turizma do lovstva, a kroz lovstvo želimo pomoći ovim subvencijama lovozakupcima i svima koji imaju želju razvijati lovni turizam kako bi izgradili i uredili kapacitete i kvalitativno obogatili sadržaje – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Viši referent za lovstvo Požeško-slavonske županije Branko Grgić kaže da će nakon završetka natječaja i  donošenja odluke mjerodavnog povjerenstva za njegovo provođenje do kraja ove godine sredstva biti uplaćena na račune lovozakupnika.

Za donošenje odluke o visini potpore bit će ključni programi koje će lovozakupnici podnijeti na natječaj, te dosljedno provođenje lovno-gospodarskih osnova na zakupljenim površinama, a u ovoj županiji razmišljaju i o osnivanju vlastite turističke agencije koja bi se među ostalim bavila organiziranim dovođenjem lovaca, te njihovim uključivanjem u ovdašnju turističku ponudu. Predviđa se i povezivanje lovačkih društava radi uključivanja u ponudu lovnog turizma i proširenja ponude stranim lovcima.

Kroz ovaj natječaj želi se potaknuti lovačka društva ovog kraja koja kvalitetno rade na daljnja ulaganja, kao i poboljđšanje altrivnosti radi produljenja ugovora o lovozakupu koji im ističe tijekom slijedećih nekoliko godina.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot