Potpore za uređenje objekata radi razvoja lovnog turizma

Autor: Jelenko Topić

Alojz Tomašević i Branko Grgić - CopyPOŽEGA – Požeško-slavonska županija raspisala je po drugi puta natječaj za za djelu novčanih potpora radi razvoja i unapređenje lovstva čime se zapravo lovozakuipnicima vraća dio novca od godišnjih zakupnina ovdašnjih lovišta. Iz sredstava proračuna ove županije bit će ukupno raspodijeljeno, kao i prošle godine, oko 300 tisuća kuna.

Na natječaj, otvoren do kraja studenog ove godine, mogu se javiti svi lovozakupnici, među kojima je među njih 27 najviše lovačkih društava, koji su podmirli sve obaveze za lovozakup.

-Želimo učiniti sve što je moguće kako bi potaknuli razvoj gospodarstva, od poljoprivrede, turizma do lovstva, a kroz lovstvo želimo pomoći ovim subvencijama lovozakupcima i svima koji imaju želju razvijati lovni turizam kako bi izgradili i uredili kapacitete i kvalitativno obogatili sadržaje – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Viši referent za lovstvo Požeško-slavonske županije Branko Grgić kaže da će nakon završetka natječaja i  donošenja odluke mjerodavnog povjerenstva za njegovo provođenje do kraja ove godine sredstva biti uplaćena na račune lovozakupnika.

Za donošenje odluke o visini potpore bit će ključni programi koje će lovozakupnici podnijeti na natječaj, te dosljedno provođenje lovno-gospodarskih osnova na zakupljenim površinama, a u ovoj županiji razmišljaju i o osnivanju vlastite turističke agencije koja bi se među ostalim bavila organiziranim dovođenjem lovaca, te njihovim uključivanjem u ovdašnju turističku ponudu. Predviđa se i povezivanje lovačkih društava radi uključivanja u ponudu lovnog turizma i proširenja ponude stranim lovcima.

Kroz ovaj natječaj želi se potaknuti lovačka društva ovog kraja koja kvalitetno rade na daljnja ulaganja, kao i poboljđšanje altrivnosti radi produljenja ugovora o lovozakupu koji im ističe tijekom slijedećih nekoliko godina.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: