Potpore učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – Za provođenje ovogodišnjeg projekta “Petica za dvoje“ sredstva je osigurala Europska unija iz svog socijalnog fonda, odnosno operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ i to za 40 asistenata u nastavi koji će raditi sa učenicima sa poteškoćama.

Grad Požega je nositelj projekta, partneri su osnovne škole Dobriše Cesarića, Antuna Kanižlića i Julija Kempfa, ukupno u projektu će biti obuhvaćena 43 učenika, a vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna od čega 130 tisuća kuna sufinancira grad Požega.

-Vjerujem da je svima jasno koji je plemeniti cilj bio kada smo kandidirali ovaj projekt koji je već prošle godine u Požegi uspješno proveden. Vjerujem da ćemo već s idućim ponedjeljkom imati asistente u požeškim osnovnim školama –istaknuo je je gradonačelnik Vedran Neferović .

Grad Požega sa pedeset posto iznosa sufinancira udžbenike za četrdeset učenika čije obitelji primaju zajamčenu minimalnu naknadu, a ostalih pedeset posto ide odlukom Vlade RH kroz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

-Želja nam je da onima doista najugroženijima pomognemo i da te obitelji nemaju financijsko opterećenje, a da učenici imaju sve ono što im je potrebno za normalan boravak u školi i pohađanje nastave – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Suradnjom Gradskog društva Crvenog križa Požega i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, te grada Požege i gradskih osnovnih škola ostvaren je projekt „Cjelovit obrok za odličnu koncentraciju“. Projektom je osigurana prehrana djeci iz socijalno ugroženih obitelji koja pohađaju četiri gradske osnovne škole. Vrijednost projekta je nešto više od 93 tisuće kuna.

-U gradskim osnovnim školama 114 djece imati će svaki dan osiguran obrok u školskoj kuhinji. Ovim projektom osigurano je 20 tisuća obroka kroz cijelu školsku godinu – rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Miro Zelenika.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: