Potpore Požeško-slavonske županije lovačkim udrugama do 20 tisuća kuna

Autor: DK

Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević raspisao je natječaj za dodjelu potpora udrugama u području poljoprivrede, lovstva i ribarstva za ovu godinu. Potpore u oblasti lovstva namijenjene su za uzgoj, unos i zaštitu divljači i lovišta, te povećanje kvalitete lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata u lovištima. To će pridonijeti povećanju fonda divljači u ovdašnjim lovištima, kao i stvaranju značajno boljih uvjeta za razvoj lovnog turizma.

-Potpore će se moći odobriti u iznosu do 50 posto ulaganja, a maksimalno za svaku udrugu do 20  tisuća kuna – ističe župan Tomašević. Očekivanja su da će za potpore u lovstvu ove godine biti ukupno osigurano novca na razini utrošenih sredstava za tu namjenu kroz nekoliko prethodnih godina.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava  za potpore, a najkasnije do kraja rujna ove godine.

Navedena sredstva su zapravo povrat polovine sredstava od  ukupnog iznosa svih lovozakupina za lovišta kroz jednu kalendarsku godinu.

Korisnici mogu biti lovozakupnici koji u požeškom i pakračko-lipičkom kraju gospodare cijelim lovištem ili onom čiji se većinski dio nalazi  na tim područjima, a uvjet je da nemaju dugovanja za zakup ili koncesiju na lovištu.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: