Potpisan ugovor za izgradnju novog društvenog doma u Ratkovici: „To je dugogodišnja želja mještana koja im se ispunjava“

Autor: S.P./D.K.

U narednih godinu dana trebala bi biti dovršena izgradnja novog društvenog doma u Ratkovici kojeg tamošnji mještani dugi niz godina priželjkuju. Radovi za izgradnju su ugovoreni koji je ugovor o izvođenju s izvođačem radova potpisala gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te time ispunila svoje obećanje.

Površina doma će biti 160 metara kvadratnih, koji će se graditi na lokaciji pored mjesnog dječjeg igrališta koja će činiti jezgro društvenog okupljanja tamošnjih stanovnika svih uzrasta. Vrijednost radova s izgradnjom pristupne ceste je 750 tisuća kuna plus PDV. Sredstva su u potpunosti osigurana u proračunu grada Pleternice

-Ratkovica je vrlo aktivan mjesni odbor i ovo je njihova je dugogodišnja želja i inicijativa. Vjerujem da će u idućih godinu dana koliko traje ovaj ugovor radovi biti završeni te da ćemo potom jednako svečano otvoriti taj dom – rekla je gradonačelnica Jozić prilikom potpisivanja ugovora.

Uz gradonačelnicu Jozić svoje zadovoljstvo današnjim činom nije krio ni predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica Josip Baltić.

-Sretan sam i zahvalan što je ovaj projekt došao u fazu izgradnje. To je objekt koji je vrlo potreban našem naselju, dugi niz godina radimo na tome, bilo je i prenamjena zemljišta i drugih problema, ali uspjeli smo. Jedan smo od rijetkih mjesnih odbora koji nije imao svoj objekt, mjesto za društvena okupljanja i koristili smo prostor koji nije bio u našem vlasništvu – naglasio je Baltić dodajući kako će se izgradnjom doma zaokružit jedna infrastrukturna cjelina gdje su prethodno aktivno radili na svim drugim objektima u selu – od mrtvačnice, staze kroz groblje i ograde, renoviranja mjesne škole i parkirališta.

-S novim domom podići će se i kvaliteta življenja u našem selu te otvoriti mogućnosti za osmišljavanje novih infrastrukturnih i društvenih aktivnosti – Zaključio je rekao Josip Baltić predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek