Potpisan ugovor o izgradnji restorana u Đačkom domu Požega

Autor: Slavonski.hr

U Đačkom domu Požega potisan je ugovor o izgradnji restorana u sklopu ove ustanove. Ugovor je potpisao ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha i Josip Lukić, predstavnik izvođača radova tvrtke L projekt iz Požege, a potpisivanju je prisustvovao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Vrijednost radova je više od 6 milijuna kuna, a planirani završetak je do kraja kolovoza 2021. godine.

Đački dom Požega je ustanova u djelatnosti srednjeg školstva u kojoj se učenicima osiguravaju odgojno-obrazovni rad, smještaj i prehrana tijekom pohađanja srednjoškolskog obrazovanja. Dom je mješovit i može primiti više od 120 učenika, a zaposlena su 22 djelatnika. Energetska obnova Đačkog doma obavljena je prije četiri godine, a danas je potpisan ugovor o izgradnji restorana u sklopu doma koji će dati dodatnu kvalitetu uvjetima rada i boravka u toj ustanovi.

“Pružamo usluge učenicima iz sedam susjednih županija i dugogodišnja nam je želja da naša ustanova dobije svoj restoran. Zahvalni smo što su župan Tomašević i Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije Panora dali punu podršku ovom projektu. Naš dom ostvarit će još bolje uvjete od dosadašnjih, a susjedna nam Obrtnička škola dobit će u vlasništvo prostor restorana koji trenutno koristimo,” rekao je ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha.

“S ovim projektom objedinjujemo sve aktivnosti na razvoju obrazovanja koje smo radili u zadnjih nekoliko godina – od energetskih obnova naših škola do projekata koje realiziramo za budućnost. U tijeku je realizacija projekta Regionalnog centra kompetencija na prostoru Poljoprivredno-prehrambene škola vrijednog više od 80 milijuna kuna, pri kraju smo energetskih obnova školskih objekata, a sada, izgradnjom ovog restorana i kuhinje dobit ćemo i nove smještajne kapacitete u domu,” naglasio je župan Alojz Tomašević, dodajući da su sve požeške srednje škole prepoznatljive po svojoj izvrsnosti ali i vrijednim projektima koji su jamstvo uspješne budućnosti.

Vrijednost radova je 6,1 milijuna kuna, sredstva je osigurala Županija, a završetak izgradnje se očekuje do kraja kolovoza 2021. godine. Uz župana Tomaševića potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnatelji svih srednjih škola s područja županije.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88