Potpisan nastavak suradnje požeškog Veleučilišta i National University Uzhgorod iz Ukrajine

Autor: DK
blank

U okviru službenog posjeta partnerskom gradu Uzhgorodu u Ukrajini, prodekan za razvoj doc. dr.sc. Berislav Andrlić i Erasmus koordinator doc.dr.sc. Marko Šostar sudjelovali su na svečanom prijemu kod gradonačelnika Bohdana Andriiva.

Tijekom razgovora definirani su daljnji projekti u području znanosti, obrazovanja, poduzetništva i kulture te novi posjeti u okviru znanstvenih i turističkih događanja u oba grada partnera.

blank

Naredni sastanak uključio je posjet Nacionalnom sveučilištu u Uzhgorodu gdje je sa rektorom Volodymyrom Smolankom potpisan Erasmus ugovor za naredno programsko razdoblje 2021-2027. godine.

Sa Olexandrom Bilakom, voditeljem regionalnog ureda za međunarodnu suradnju Zakarpatske regije, definirane su mogućnosti pomoći ukrajinskim kolegama u području pripreme i provedbe projekata u procesu pristupanja Ukrajine Europskoj Uniji.

blank

Cjelokupni događaj koordinirao je dekan Ekonomskog fakulteta Vitaliy Serzhanov, ujedno i dugogodišnji gostujući Erasmus profesor na Veleučilištu u Požegi, koji redovito šalje svoje studente na mobilnost u Požegu. Sastanku su bili nazočni i zajednički partneri sa Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Beograd.

izvor: Veleučilište u Požegi

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]