Poteškoće sa sustavom za online nastavu: Na Yammer se u nekim razredima spojio tek pokoji učenik

Autor: D.K.

I dok je obrazovni sustav sve nade u ovoj izvanrednoj situaciji vezanoj za pojavu korona virusa u RH, polagao u online nastavu, čini se da sustav, koliko god je dobro zamišljen, nije ostvariv zbog tehničkih poteškoća.

U školama se na području Požege u pojedinim se razrednim odjeljenjima na Yammer, platformu za online nastavu, uspio spojiti tek pokoji učenik.

Kako će se situacija dalje razvijati nismo uspjeli doznati od ravnatelja škola koje smo kontaktirali, no očito je da će učenici ponovno (prvi je put to bilo zbog dugotrajnog štrajka prosvjetnih radnika) ostati zakinuti za znanja koja su trebali steći u ovoj školskoj godini.

U školstvu, mogli bismo reći, u ovoj školskoj godini vlada kaos. Učenici ostaju uskraćeni za puni smisao školovanja, a to su odgoj i obrazovanje, na roditeljima je dodatni teret jer oni bi, kako stvari stoje, u ovakvim situacijama trebali preuzeti ulogu učitelja.

-Ovo nije dobro. Ovo je katastrofa. Što će biti s maturantima?! Neka produže nastavu svima i tijekom srpnja pa neka djeca dobiju ono što je njihovo pravo, a to je znanje – samo su neki od komentara roditelja koji su nam se jutros požalili kada su shvatili da online nastava ne funkcionira.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek