Potencijalni pobjednik natječaja “Pušenje odbaci, lovu nabaci” Mladen Lončarević iz Gradca

Autor: DK

POŽEGA –  U Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije danas je održano izvlačenje nagrada u sklopu natječaja “Pušenje odbaci, lovu nabaci” kojeg je Zavod objavio druge godine zaredom s ciljem promoviranja zdravih životnih odabira i potpore prestanku pušenja. Potencijalni kandidati za nagrade proći će još jedno testiranje, a dodjela nagrada održat će se 17. ožujka 2016. godine.

Potencijalni pobjednik natječaja je Mladen Lončarević iz Gradca, a  kandidati za utješne nagrade su Nikica Jurić iz Kuzmice, Đuro Katić iz Šumanovaca, Višnja Indžić iz Požege i Marija Abramović iz Pleternice. Pobjednik natječaja bit će nagrađen poklon bonom u iznosu od 3000 kuna, a utješne nagrade su u obliku poklon bona u iznosu od po 500 kuna.

mr.sc. Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

”Pušenje je jedan od glavnih čimbenika niza opasnih bolesti. Na prvom mjestu su tu bolesti krvnih žila i karcinomi koji su i najčešći uzroci smrti u Požeško-slavonskoj županiji. Stoga je ova akcija hvalevrijedna i vjerujem da će ovo biti samo jedan “okidač” kako bi i dalje, i nakon ovih 30 dana, ustrajali na duži rok te prihvatili nepušenje kao zdravi životni odabir,” naglasio je ravnatelj Zavoda Mato Matijević.

Na natječaj se javilo 46 osoba, a nakon mjesec dana apstinencije 18 osoba je odustalo pa je njih 28 bilo kandidatima za nagrade.

Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo

“Praktički, dvije trećine prijavljenih uspjelo je ustrajati u apstinenciji i doći do kraja natječaja. Među tih 28 osoba ostalo je 12 muškaraca i 16 žena, a od toga su polovica osobe mlađe od 30 godina. Vrlo smo zadovoljni odazivom i rezultatom ovogodišnjeg natječaja” naglasila je  voditeljica  Službe za javno zdravstvo Jasmina Kovačević.

Natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci” namijenjen svim punoljetnim pušačima sa prebivalištem na području Požeško-slavonske županije, a  uvjeti za sudjelovanje bili su da je kandidat svakodnevni pušač duhana i korisnik duhanskih proizvoda, sa pušačkim stažom barem godinu dana. Iako su imena potencijalnog pobjednika i dobitnika utješnih nagrada odlučena izvlačenjem, pobjednici su svi koji su sudjelovali u natječaju i odlučili svjesno upravljati svojim životom i zdravljem.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: