Postoji samo još jedan tračak nade da će Kutjevo ipak dobiti bespovratnih 7,5 milijuna kuna za izgradnju novog dječjeg vrtića

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir morat će još malo sačekati i preznojavati se, ali ne na nogometnim terenima, očekujući odobrenje odnosno odluku u “trećem” krugu za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića. Niti u drugom krugu odobrenja, grad Kutjevo se nije našao na listi odabranih. Zbog čega? Prema svemu sudeći ekipa kojoj je povjerio posao za pripremu dokumentacije i prijavu za natječaj nije odradila posao kako treba. Ne stvara se prilika svaki dan za dobivanjem tolikog iznosa bespovratnih sredstava, gotovo 7,5 milijuna kuna za izgradnju više nego potrebne odgojne ustanove.

Podsjetimo, u prosincu prošle godine za izgradnju vrtića općini Kaptol odobreno je 6,33 milijuna bespovratnih kuna. Za dogradnju postojećeg vrtića gradu Pleternici je odobreno 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Iako je se i grad Kutjevo prijavio na isti natječaj tada nije prošao zbog nedostatne dokumentacije. Tada nam je gradonačelnik Budimir potvrdio kako su poslali dopunu dokumentacije koja je od njih tražena te da smatram da je stvar samo administracije kada će dobiti prihvatljivu odluku. Čekao je gradonačelnik Budimir ali nije dočekao odluku niti u drugom krugu, polovinom ovog mjeseca, u kojem je 11 gradova i općina dobilo bespovratna sredstva za izgradnju i dogradnju dječjih vrtića.

Tražili smo od grada Kutjeva informaciju kako da se niti u drugom krugu nisu odobrila sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića.

-Grad Kutjevo je agenciji nadležnoj za provođenje operacije 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ Programa ruralnog razvoja RH, dostavio svu potrebnu dokumentaciju te očekujemo pozitivan ishod, odnosno odluku o odobrenju projekta – stoji u veoma “stručnom i jasnom” odgovoru kojeg smo primili, a potpisuje ga Ana Galić viša stručna suradnica za opće poslove, poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća koja je i direktorica Europske razvojne agencije Kutjevo d.o.o. i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Komunalnog društva Kutjevo d.o.o..

Interesirajući se i kod nadležne Agencije koja pregledava dokumentaciju i odobrava financijska sredstva nailazimo ipak na jedan tračak nade da bi se bespovratna sredstva mogla dobit.

-Zahtjev za potporu kojeg je podnio grad Kutjevo nije odbijen, nego se s još nekoliko zahtjeva nalazi u završnoj fazi obrade. Očekujemo da će se navedeni predmeti obraditi do konca siječnja, odnosno početka veljače te ćemo Vam tada moći dati i konačnu informaciju o statusu navedenog predmeta – navodi se u odgovoru kojeg smo primili iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Duboko smo uvjereni da će s grad Kutjevo dobiti željena bespovratna sredstva ali i da će gradonačelnik Budimir preispitati odgovornost onih koji nisu odradili svoj posao kako treba i da će zbog te neizvjesnosti netko snositi i sankcije. Ako gradonačelnik Budimir zbog svoje prezauzetosti drugim poslovima nije uspio voditi povećanu brigu oko prijave na natječaj onda su trebali to učiniti njegovi prvi suradnici.

0 Comment